מרק במרקם קטיפתי עם טעמים נפלאים שמזכירים בית, משפחה וחורף, בשילוב נקניקיות מרגז אותנטיות שמוסיפות טעם עמוק של בשר ומעט חריפות: ארוחה שלמה ומשביעה.
עוד ב-Onlife:
החומרים:
3 בצלים, חתוכים לקוביות
3 גזרים, חתוכים לעיגולים גדולים
שורש סלרי
150 גר' דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
2 תפו"א, חתוכים לקוביות גדולות
5 שיני שום שלמות
1 יח' גרון הודו או כנף (תפקידו לתת טעם בלבד, ניתן להשתמש לאחר מכן למתכון אחר)
1 שקית (500 גרם) אפונה יבשה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 חבילה (500 גרם) נקניקיות מרגז טירת צבי
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מטגנים את הבצלים כ- 3 דק' ומתחילים להוסיף את המצרכים לפי הסדר, (למעט האפונה והנקניקיות).
- את האפונה היבשה שוטפים היטב, מוסיפים לסיר, מערבבים ומוסיפים מים רתוחים עד לגובה הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה למשך כ- 45 עד שאפונה מתרככת.
- במחבת מטגנים קלות את נקניקיות המרגז, מסירים מהמחבת, חותכים לעיגולים ומניחים בצד.
- מוציאים מהסיר את ההודו ובעזרת בלנדר מוט טוחנים למרקם חלק. מוסיפים את הנקניקיות ואת האפונה הקפואה ומבשלים כ- 10 דק'.
המתכון באדיבות טירת צבי