עוגיות פיננסייר הן עוגיות פאר צרפתיות, ושמן נגזר מכך שהמאפייה הראשונה שהכינה אותן בסוף המאה ה-19, הייתה ברובע הפיננסי בפריז, והתור הארוך של אנשי הכספים שעמדו בתור כדי להשיג את העוגיות האלה הקנה להן את שמן.במקור המאפייה הכינה אותן בצורות מלבניות, כמו מטילי זהב, אבל למי שאין תבנית מתאימה, כמוני, יכול להשתמש בתבנית רגילה של מאפינס, עם מנג'טים קטנים (המנג'טים הגדולים יוצרים עוגייה גדולה מדי בשביל הז'אנר, שקשה לסיים לבד.
עוד מתכוני עוגיות ב-5 דקות:
למרות שהן נחשבות עוגיות יוקרתיות הן פשוטות מאוד להכנה, ואני פישטתי את התהליך עוד יותר, כדי להפוך אותו למתכון ב-5 דקות. העוגייה שמתקבלת היא רכה וספוגית, עם מעטה קריספי בחוץ וטעם אגוזי-חמאתי-נימוח.
רכיבים:
100גרם קמח (2/3 כוס)
200 גרם חמאה
200 גרם אבקת סוכר (כוס ו-¾)
100 גרם שקדים טחונים (אפשר שקדים מולבנים ולטחון אותם בבית)
4 חלבונים (אין צורך בחלמונים)
קורט מלח
הכנה:
שימו לב, ערבוב הרכיבים הוא לא סטנדרטי, וחשוב לעקוב אחרי השלבים.
1. מערבבים את הקמח עם הסוכר והשקדים.
2. ממיסים את החמאה במיקרו- כ-40 שניות. פותחים, בודקים אם נמס ואם צריך מוסיפים כל פעם עוד 10 שניות (כדי להימנע מהשפרצה של החמאה על כל קירות המיקרו) ומוסיפים לתערובת הקמח.
3. מקציפים את החלבונים כ 3 דקות (עם מזלג, אין צורך בבלנדר) ומוסיפים לתוך התערובת של הקמח והחמאה. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
4. בעזרת כף מוזגים למנז'טים עד גובה שני שליש.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-15-20 דקות, אבל חשוב להשגיח, ולכבות כשהשוליים משחימים. שימו לב, בשלב זה פנים העוגיות עדיין נראה לבן לגמרי.
התערובת די נוזלית כשמכניסים אותה למנג'טים אבל בתנור הם מסתדרים בצורה עגולה-מושלמת.