רביולי בטטה ברוטב בטטה נוטה
חומרים:
1 שקית רביולי בטטה של שטראוס
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות בגודל בינוני
100 גרם חמאה מחולקת ל-2 (50+50 גרם חמאה)
2 כפות סוכר
חצי כוס (75 מ”ל) יין לבן
חצי כוס (75 מ”ל) שמנת מתוקה
אגוז מוסקט מגורר
מלח
פלפל שחור גרוס
חופן עלי בזיליקום טרי קצוצים
אופן ההכנה:
• אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות את קוביות הבטטה עם 50 גר' מהחמאה, מלח ופלפל עד שהן רכות
• מחממים כדקה במחבת כבדה את 50 גר' החמאה הנוספת, מוסיפים את הבטטות הרכות ומקורמלים אותן בעדינות
• מוסיפים את היין הלבן, מבשלים עד לכמעט צמצום מלא של הנוזלים במחבת
• מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עד לקבלת הסמיכות הרצויה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט
• מוסיפים למחבת את הרביולי ישירות מהשקית ומערבבים בעדינות, מוספים את עלי הבזיליקום
• ומגישים חם