ארוחה מנצחת היא ארוחה העומדת בשלושה קריטריונים חיוניים:
1. מהירת הכנה: כזו המצריכה מינימום פעולות חיתוך, טכניקות וזמן בישול או אפייה.
2. בריאה: כזו העשירה במרכיבים ובסיבים תזונתיים החיוניים לגוף.
3. וטעימה – כזו שלא תותיר את הסועד עם תחושות התפשרות עגומה מעולם ה"ככה זה בדיאטה. כנראה שלנצח נגזר עלי לנשנש סלט".
עוד באון לייף
בשביל לאכול בריא, לא צריך להתפשר על הטעם, ובהתאמה – בשביל לאכול טעים לא צריך להתפשר על כמות הערכים התזונתיים ושאר מחזקי הגוף. כשאתם מגיעים הביתה אחרי יום עבודה, או כשאתם אוכלים בעבודה, חשוב לכם לאכול גם טעים, גם בריא, וגם שייקח מעט זמן, נכון?
המתכון הבא של שף חן אדמון ממסעדת "חדר האוכל" הוא ההוכחה החיה לכך שעם קצת שליטה בכלי מטבח, בחירה בחומרי גלם איכותיים וקצת יצירתיות ומעוף, אפשר להתקין ארוחה שלמה, בריאה, טעימה וצבעונית, בלא יותר מרבע שעה ושתי כירות אש הדולקות בו זמנית.
פילה דניס בעגבניות ומרווה
אדמון: "מדובר בשני מתכונים קלילים המרכיבים ארוחה מזינה ויפה במיוחד, כזו שכל אחד יכול להכין בכמה דקות בבית. ועדיין- לא הייתי מתבייש להגיש אותם בשום מסעדה או ארוע חשוב.
"הדניס הוא דג עשיר בוויטמינים ועוזר לשמירה על רמת כולסטרול תקינה. סגולותיו של השום רבות והוא ידוע, בין היתר, ביכולות חיטוי, כיוח, סילוק טפילי מעיים, חיזוק הקיבה, הטבה במקרים של הצטננות ושיעול וחיזוק המערכת החיסונית.
"המנה פשוטה להכנה ותוך דקות מתקבל דג עסיסי, טעים ומגרה ומסביבו ירקות. האפייה הקצרה "שומרת" את מרבית הויטמינים בדג ובירקות המקיפים אותו, כך שהמנה לא רק מרשימה ויזואלית וטעימה, אלא גם בריאה, מזינה ומשביעה בזכות תפוחי האדמה המקנים נפח ומהווים תוספת מתאימה. זה מתכון שאפשר לעשות בקלות בבית, וזו המטרה שלנו – להתפנק כמו במסעדה – רק בבית".
פילה דניס בעגבניות ומרווה. צילום: חן אדמון
החומרים לסועד אחד
מרכיבים:
פילה דניס (ניתן להשתמש גם המוסר, לברק או בורי)
10 עגבניות שרי חצויות
עגבנייה רגילה חצויה
תפוח אדמה שבושל מראש במים רותחים למשך עשר דקות (ניתן לבשלו יום לפני)
3-5 שיני שום
פלפל צ'לי אחד
כמה עלי מרווה (לפי הטעם)
בצל אחד קצוץ גס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 270 מעלות.
2. בתבנית: מניחים את עגבניות השרי, חצאי העגבניה, השום, הצ'ילי, הבצל, תפוח האדמה והמרווה על גבי ומסביב לפילה הדג. מכניסים לתנור ל 10-15 דקות.
ניתן להגיש את פילה הדג ותפוחי האדמה בפני עצמם, או לצד סלט הקינואה והעדשים.
סלט קינואה, עדשים, ירקות ואגוזים
"לקינואה השייכת למשפחת הדגניים, ערכים תזונתיים רבים: היא מכילה חומצות אמינו המשמשות לבניית חלבונים, ולכן איכות החלבון בה גבוהה, והיא עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. כדי להביא למקסימום את יתרונותיה הקולינאריים של הקינואה, כדאי להשרות אותה במים קרים מספר דקות לפני הבישול על מנת שתאבד ממרירותה.בתום רבע שעה מתקבלת מנה מנה מאוזנת, מרעננת, משביעה ובריאה שמכילה מגוון מאבות המזון: קטניות, ירקות אגוזים וגם מיץ טבעי."
סלט קינואה, עדשים, ירקות ואגוזים. צילום: חן אדמון
חומרים ל- 2 מנות
מרכיבים:
כוס קינואה (לא מבושלת)
כוס עדשים שחורות שבושלו רבע שעה במים רותחים
כף שמן זית
חמש כפות מיץ תפוזים
שתי כפות מיץ לימון
2 בצלי שאלוט קצוצים
גזר קצוץ
שורש סלרי קצוץ
בצל ירוק טבעות
חופן אגוזי מלך
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הקינואה במים למשך 8-10 דקות.
2. על אש נמוכה: מאדים במחבת עם שמן הזית את הבצל, הגזר, ושורש הסלרי.
3. מערבבים בקערה את טבעות הבצל הירוק והעדשים עם מיץ הלימון והתפוזים. מוסיפים את הקינואה המבושלת, הבצל, הגזר ושורש הסלרי המאודים ומערבבים בעדינות. סמוך להגשה מוסיפים את האגוזים.
לסלט המוכן ניתן להוסיף קוביות קישוא, חמוציות, פטרוזיליה , גרגירי חומוס, זיתים, אבוקדו.