קוסקוס דלוקס
הרכיבים:
חבילת קוסקוס מהיר הכנה (350 גרם)
בצל קטן קצוץ ומטוגן
בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
½ כוס חמוציות מיובשות קצוצות גס
5 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות
¼ כוס צנוברים קלויים
2 כפות שקדים מולבנים קלויים וקצוצים גס
2 קלחי בצל ירוק – החלק הירוק בלבד, קצוץ
כפית פטרוזיליה קצוצה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מניחים את קוביות הבטטה בתבנית, מטפטפים עליהן מעט שמן, זורים מעט מלח גס, מכסים את התבנית ואופים 20 דקות ב-°c200.
מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות. מצננים קלות.
מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה.
מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים בעדינות.
מגישים חם או קר.
להגשה בסגנון עממי:
מניחים את תערובת הקוסקוס בקערות אישיות ומעטרים בעלים ירוקים.
להגשה מוקפדת:
גוזרים שקף למלבנים באורך 8 ס"מ וברוחב 6 ס"מ.
בעזרת נייר דבק או גומייה יוצרים מכל מלבן גליל צר בקוטר 3 ס"מ.
בעוד תערובת הקוסקוס חמה, דוחסים ממנה לתוך הגלילים.
מניחים את הגלילים במקרר לשעה.
משחררים את השקף מגלילי הקוסקוס.
מקשטים בעלים ירוקים או במיני צ'יפס.
טיפ:
כשבוחרים להגיש את המנה בהגשה המוקפדת, כדאי להוסיף לתערובת הקוסקוס 2 כפות שמן נוספות, כדי שהיא תידבק היטב ותקבל את צורת הגליל.
מתכון מתוך ספרה החדש "אפרת מגישה" שרואה אור בהוצאת דני ספרים.