קוסקוס דלוקס

הרכיבים:

חבילת קוסקוס מהיר הכנה (350 גרם)

בצל קטן קצוץ ומטוגן

בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

½ כוס חמוציות מיובשות קצוצות גס

5 משמשים מיובשים חתוכים לקוביות קטנות

¼ כוס צנוברים קלויים

2 כפות שקדים מולבנים קלויים וקצוצים גס

2 קלחי בצל ירוק – החלק הירוק בלבד, קצוץ

כפית פטרוזיליה קצוצה

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

מניחים את קוביות הבטטה בתבנית, מטפטפים עליהן מעט שמן, זורים מעט מלח גס, מכסים את התבנית ואופים 20 דקות ב-°c200.

מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות. מצננים קלות.

מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה.

מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים בעדינות.

מגישים חם או קר.

 

להגשה בסגנון עממי:

מניחים את תערובת הקוסקוס בקערות אישיות ומעטרים בעלים ירוקים.

 

להגשה מוקפדת:

גוזרים שקף למלבנים באורך 8 ס"מ וברוחב 6 ס"מ.

בעזרת נייר דבק או גומייה יוצרים מכל מלבן גליל צר בקוטר 3 ס"מ.

בעוד תערובת הקוסקוס חמה, דוחסים ממנה לתוך הגלילים.

מניחים את הגלילים במקרר לשעה.

משחררים את השקף מגלילי הקוסקוס.

מקשטים בעלים ירוקים או במיני צ'יפס.

 

טיפ:

כשבוחרים להגיש את המנה בהגשה המוקפדת, כדאי להוסיף לתערובת הקוסקוס 2 כפות שמן נוספות, כדי שהיא תידבק היטב ותקבל את צורת הגליל.

 

מתכון מתוך ספרה החדש "אפרת מגישה" שרואה אור בהוצאת דני ספרים.