לסיים את הצום עם ביסים מתוקים

סוף שבוע בפתח ובין רשימות הקניות, הסידורים והתאומים, מרחפת מעל הכל השאלה: איזה עוגה מכינים לשבת. כדי להקל על הדילמות ולגוון את האפשרויות, מדי שבוע נביא שני מתכונים טעימים לעוגות ועוגיות, לא מסובכים להכנה אבל מרשימים וטעימים.
לכבוד יום הכיפורים שיחול בסוף השבוע, הנה מתכון שאפשר להכין לפני כניסת החג –עוגיות שישמרו על פריכות וטריות ויעזור לכם לשבור את הצום בקלות, במתיקות ובכיף.

עוגיות סוכר פריכות ומתפצפצות
מרכיבים:
200 גרם חמאה(אפשר גם מרגרינה, למי שמעדיף פרווה)
350 גרם קמח
כוס סוכר
2 ביצים

לציפוי:
חלמון
סוכר

ההתקנה:
שמים בקערה עמוקה חמאה רכה, קמח, סוכר וביצים ומערבבים בעזרת כף עד שהכל מתאחד. מניחים את הכף ולשים עם הידיים עד שהעיסה הופכת לבצק.
מצננים את הבצק במקרר כחצי שעה, עטוף בנייר נצמד
מחממים תנור ל-175 מעלות
מוציאים את הבצק מהמקרר.
מקמחים מערוך ומשטח עבודה – מרדדים וקורצים חתיכות בעזרת חותכנים או סכין. את שאריות הצק לשים שוב ומרדדים וקורצים עד שנגמר הבצק
על נייר אפייה (על תבנית אפיה שטוחה) מניחים את העוגיות ברווחים נאים, מורחים חלמון, מפזרים סוכר ומכניסים לתנור לכ-8 דקות או עד שמזהיבות

 

תגובות (0)
הוסף תגובה