יש אנשים שחושבים שארוחה עם עוף כולל לפחות 45 דקות בתנור או שעות על גז ויש אנשים, כמוני, שזורקים חזה או פילה עוף למחבת עם מרינדה או מטגנים שניצל ואוכלים ברעבתנות בלי לחכות שהעוף יתרכך בתנור. שימוש בנתחי פילה עוף חתיכות חזה מתאים במיוחד שרוצים לארח או לאכול כראוי אבל הזמן דוחק.
מרכיבים:
לעוף:
300 גרם פילה עוף או חזה חתוכים לקוביות או רצועות
3 כפות סילאן
5 כפות סויה
חצי כפית ג'ינג'ר טרי מקולף ומגורר
לאורז:
כוס אורז תאילנדי או בסמטי שטוף
חצי כפית מלח
כף סויה
ביצה טרופה
חצי קופסה נבטים גדולים
ההתקנה:
מכינים את אורז על פי הוראות ההכנה של היצרן
מתקינים את העוף:
מחממים מחבת כבדה
יוצקים את הסילאן למחבת ומחממים חצי דקה
מוסיפים סויה וג'ינג'ר ומערבבים עם כף עץ
מוסיפים את נתחי העוף וצולים עד שהעוף משנה צבע
מורידים את העוף מהמחבת, מוסיפים כף סויה ומכניסים את האורז.
מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים בעזרת כף עץ כחצי דקה, עד שהביצה הופכת לנטיפים.
מוסיפים את הנבטים, מערבבים קלות ומורידים מהאש
ההגשה:
בקערה שמים אורז ומקשטים מעל בנתחי עוף.