עוגה לשבת: עוגת דבש ותפוזים

הטיפות הראשונות וריח הגשם באוויר מבשרים את תחילת עונת התפוזים, פרי ההדר העסיסי ומתוק, שמשחרר ריחות עזים ומעוררי תיאבון ושמחה.

 

בין סוף הקיץ לתחילת הסתיו, ראש השנה והחגים שמגיעים בעקבותיו, כדאי להוסיף למגוון מאכלים פירות הדר בל מיני מצבי צבירה. בין אם פלחי תפוז לסלט חסה וויניגרט, מיץ תפוזים לכנפי עוף פריכות, גרידת תפוז ופילטים שלו לעוגות בחושות ועוד. רגע לפני שנפרדים מעוגות הדבש עד לשנה הבאה,

 

הנה מתכון לעוגה שמשלבת את הדבש ותפוז שברגעים אלו ממש מככב בפרדסים ואצל הירקנים.

עוגת דבש ותפוזים
לחמם תנור ל-200 מעלות (אכן כן)
 

המרכיבים:
לבסיס:
180 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר חום
3 ביצים
270 גרם סולת
130 גרם שקדים מרוסקים
שקית אבקת אפיה
גרידה של שני תפוזים
2 תפוזים קלופים ללא גרעינים, שעובדו במג'ימיקס

סירופ:
240 גרם מ"ל דבש
5 כפיות מים
מקל קינמון
2 כפות מיץ לימון
5 כפות מיץ תפוזים

ציפוי (לא חובה):
גביע יוגורט 3%
חצי כוס  פיסטוק חלבי גרוס

ההתקנה:
מערבלים במיקסר את מרכיבי העוגה (ללא חומרי הסירופ או הציפוי), ללא התפוזים, עם קבלת עיסה ראויה, מוסיפים את התפוזים וממשיכים לערבל עד שנעלמים בתערובת.
מעבירים את התערובת לתבנית עגולה קפיצית בקוטר 30 ס"מ ואופים עשר דקות
מנמיכים את החום ל180 מעלות ואופים עוד 40 דקות.

10 דקות לפני שהעוגה מוכנה בתנור, מכינים את הסירופ:
בסיר קטן על אש קטנה משלים את הדבש עם מים ומקל קינמון כחמ/ דקות, תוך כדי ערבוב עדין
מוסיפים מיץ לימון ומיץ תפוזים, ממשיכים לבשל עוד שתי דקות
מוציאים את העוגה מהתנור, דוקרים עם שיפוד במרכזה עד למטה ויוצקים את הציפוי החם על העוגה כולה.

כשהעוגה קרה, יוצקים יוגורט שיכסה את כולה ומפזרים שבבי פיסטוקים

תגובות (0)
הוסף תגובה