ביקור במסעדות אסיאתיות מעלה מנות מושקעות לא רק ברמות הטעם והמורכבות, אלא גם ברמה האסתטית. אחת המנות המופלאות היא הספרינג רול (רולים וייטנאמים) – דף אורז מגולגל ומלא כל טוב, ירקות טריים או מוקפצים, בשר קצוץ ותוספות או אפילו שרימפס צרוב. על אף מראם המתוחכם, הספרינג רול קלים להכנה ואפילו מהירים, אם מחליטים להכין מילוי מירקות טריים. אז הנה הצעה לספרינג רול צבעוניים, בריאים ומהירי הכנה.
מרכיבים:
בוחרים את הירקות שאוהבים:
כרוב סגול (חותכים לרצועות דקות כשמינית מהכרוב)
נבטים גדולים
נבטי חמניה
בצל ירוק
פלפל אדום / צהוב חתוך דק
גזר (חתוך לגפרורים)
מלפפון (נקי מהליבה) חתוך דק
בצל ירוק פרוס דק
כוסברה
חסה אייסברג
פטריות פרוסות
*אפשר להוסיף ביצה מקושקשת, או חביתה ולחתוך לרצועות, רצועות טופו או אפילו חזה עוף.
רוטב סויה וחמאת בוטנים:
כף חמאת בוטנים
כף סויה
שן שום
מעט ג'ינג'ר טרי מקולף וקצוץ
כף מיץ לימון
כפית סילאן
כף מים רותחים
*מערבבים היטב בקערה ומשלימים את ההכנה עם בלנדר מוט או כמה פולסים בבלנדר רגיל
רוטב סויה:
שלוש כפות סויה
שן שום
מעט ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
מעט שמן שומשום
*מערבבים מרכיבי הרוטב בקערית
ההתקנה:
שתי אופציות: ספרינג רול גדול ומלא או ספרינג רול קטנים וחמודים.
בכל מקרה, במקרה שרוצים ספרינג רול גדול, בוחרים את הירקות והמילוי מכניסים לקערה, מוסיפים מרוטב הסויה ומערבבים קלות. מי שאוהב יכול להקפיץ אותם בווק שתי דקות עם רוטב הסויה. לספרינג רול בייבי, בוחרים שלושה או ארבעה ירקות בלבד.
עבודה עם נייר אורז:
הכי פשוט, שוטפים את דף האורז תחת ברז מים כדקה או שמשרים בקערת מים עד שהוא שקוף ואלסטי.
לגדול: מותחים את דף האורז על קרש חיתוך נקי, שמים במרכזו בשורה עבה מילוי כרצונכם. מביאם קצה אחד שיכסה את המילוי, סוגרים את הקצוות בצדדים ומגלגלים לעבר הקצה הפתוח עד שנסגר.
לספרינג רול קטן: חותכים את דף האורז לחצי (אחרי שהרטבנו אותו), ממלאים קצה אחד של דף בצרור דק של מילוי , מגלגלים לגלול אחד, סוגרים מהצד העגול וממשיכים לגלגל עד שהרול סגור.
אפשר לחתוך את קצה הרול הפתוח כך שהירקות יהיו שווים בגודלם.
*מגישים מיד עם רוטב סויה או חמאת בוטנים.
למשקיענים:
אפשר לטגן את הספרינג רולס וכך לשמור עליהם במקרר זמנית לפני ההגשה.
מחממים בסיר עם שמן עמוק עד שהוא על סף רתיחה, מטגנים משני הצדדים כשתי דקות לצד.