צ'ילי קון קרנה: הגרסה הצמחונית

צ'ילי קון קרנה)  צ'ילי עם בשר) הוא תבשיל ספייסי מהביל שמקורו באמריקה הלטינית, שמבוסס בעיקר על פלפלי צ'ילי חריפים, בשר ועגבניות. ישנן שלל גרסאות לתבשיל הכל כך פשוט הזה ואני כמובן מעדיפה אותו עם תחליף הבשר שאני הכי אוהבת – סייטן.הסייטן הוא חלבון חיטה שמקורו בטיבט, המרקם שלו הרבה יותר "בשרי" מהטופו והוא די פופולרי בקהילת הצמחונים/טבעונים בעיקר כתחליף במאכלי בשר שונים.כך קרה שצ'ילי קון סייטן מאחד שתי יבשות בסיר אחד.

 

מצרכים ל- 6 מנות:
בצל אחד גדול

3 עגבניות

2 גמבות
פלפל צ'ילי חריף

6 שיני שום
פחית של 800 גרם עגבניות מרוסקות
קופסת פלסטיק של 260 גרם רסק עגבניות
כוס שעועית שחורה מבושלת
כוס שעועית לבנה מבושלת

350גרם סייטן טחון

 

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל, מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב, פורסים את שיני השום ומוסיפים לבצל לטיגון של בערך דקה.

בינתיים קוצצים את הגמבות לקוביות ומוסיפים אותם לסיר ומנמיכים את האש.

קוצצים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לסיר, מוסיפים את הסייטן ומערבבים קצת עד שהסייטן מתפורר לגושים קטנים.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הרסק עגבניות ומערבבים, פורסים את הצ'ילי לפרוסות בינוניות ומוסיפים אותו ואת השעועית (השחורה והלבנה) לסיר.

מוסיפים מלח לפי הטעם, פפריקה חריפה (למי שאוהב חריף) ומערבבים היטב.

 מניחים לסיר עד שהוא מתחיל לבעבע בעדינות וסוגרים את האש.

 

 

 

 

הצעות הגשה:

מומלץ להגיש בטורטייה עם אחד מהסלטים הבאים:

  • מומלץ מאוד להכין סלט קצוץ עם הרבה לימון
  • תוספת של גוואקמולי-ממרח אבוקדו פיקנטי, משדרגת את המנה ( מועכים 2 אבוקדו למחית, מוסיפים 3 עגבניות שרי חתוכות לקוביות או עגבניה אחת גדולה, חצי פלפל ירוק חריף קטן קצוץ, בצל קטן קצוץ ומעט פטרוזיליה קצוצה מערבבים ומתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ מלימון שלם.
  • סלסת עגבניות שרי (למשקיענים בלבד)- קוצצים גס אריזה של עגבניות שרי או 5 עגבניות רגילות, מוסיפים 3 שיני שום קצוצות ,פלפל חריף קטן קצוץ דק, בצל ירוק קצוץ ומעט כוסברה קצוצה, מתבלים במלח ,לימון ושמן זית- מעדן. 

 

תגובות (0)
הוסף תגובה