מכירים את זה שכבר נהיה קריר (אם לא קר מאוד) בחוץ בערב ואת ההרגשה הזו של אחרי הגשם הראשון? נו ההרגשה הזאת שאתם חייבים מרק חם ואתם חייבים אותו עכשיו? אז זה מה שקרה לי לפני כמה ימים. הגעתי עייפה ורעבה ולא התחשק לי כלום חוץ ממרק, אבל גם לא התחשק לי להתעסק עם יותר מדי קיצוצי ירקות, אז מה קורה כשאין כוח לבשל אבל רעבים ממש? מיסו.
קצת רקע- מרק המיסו הוא מנה מסורתית ביפן ובאה בשלל סגנונות שונים ומגוונים. מחית המיסו (שמפה גם בא השם למרק) מורכבת ממחית פולי סויה המותססים בדרך כלל עם אורז, למחית טעם מלוח חזק ולכן אין צורך להוסיף מלח (או כל תבלין אחר לדעתי) למרק.
צילום: shutterstock
מרכיבים ל- 6 מנות:
6 כפות מחית מיסו (ניתן להשיג בסופרים באגף המוקדש למאכלי המזרח(
6 כוסות מים
6 כפות אצות וואקמה מיובשות
6 פטריות שיטאקי מיובשות
300 גרם טופו (חבילה שלמה)
1/3 חבילה של אטריות אורז אינסטנט (אפשר גם יותר למי שממש אוהב(
חצי קופסא של נבטים
חופן בוטנים קצוצים לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
מחממים את המים בסיר על אש גבוהה עד שמתחילים לראות קצת אדים (לפני רתיחה) ומערבבים את מחית המיסו עד שלא נשארים שום גושים. חותכים את הטופו לקוביות בעובי 1 ס"מ ואת פטריות השיטאקי לרצועות (אגב מומלץ להיפטר מהצ'ופצ'יק של הרגל כי הוא לא מתבשל טוב). מוסיפים לסיר את הטופו,השיטאקי ואצות הוואקמה ומערבבים. לבסוף מוסיפים את אטריות האורז מכבים את האש ומכסים את הסיר. מחכים עד שהאטריות מתרככות ומחלקים לקעריות. מוסיפים את הנבטים ,מקשטים במעט בוטנים קצוצים ומגישים.
בתאבון!
* אוהבים את הנבטים מבושלים ולא קראנצ'ים? הוסיפו אותם לסיר בשלב שמוסיפים את הטופו. רוצים להוסיף קצת ספייסיות לכל העסק? תבלו בקצת צ'ילי גרוס לפני שמוסיפים את האיטריות.