סלט פסטה וכרובית: כל מה שצריך בחורף

יש ירקות שחורף עושה להם רק טוב.  קחו למשל את הכרובית: רק תנו לה קצת קור טוב והיא תגמול לכם בפריכות נעימה ולבנבנות בוהקת. את הכרובית אפשר לנשנש כמו שהיא – טריה ורעננה להכין איתה שפע של מאכלים וסלטים, להשליך אותה לתנור החם (אחרי בישול קצר) ואז להגיש עם טחינה ואם מירי בלקין לא קוראת את הטור הזה, אז גם אפשר לטגן אותה ולהגיש עם תועפות של טחינה. 
 
אבל היום החלטתי שנשדך לכרובית כמה קישואים ופסטה, שיחד יכינו לנו סלט פסטה מהיר, טעים, מחמם ומשביע. כל מה שאוכל של חורף צריך. אם אתם ממש רוצים להתפנק או לפנק אפשר להוסיף למנה גם חבילה של ארטישוקים משומרים בשמן ו/או חבילת ערמונים אבל אפשר גם לוותר על שתי התוספות האחרונות.
 
מצרכים:
כרובית – אחת בינונית. טריה, לבנה ומוצקה.
קישואים – 5 בינוניים ומוצקים
בצל – 1 בינוני
לבבות ארטישוק משומרים – צנצנת אחת (אופציה)
ערמונים משומרים – חבילה אחת (אופציה)
שמן זית – 5 כפות
מיונז – 2 כפות גדושות
חרדל – כף
פלפל שחור – קורט
מלח – קורט
פסטה – 500 גרם (פסטה קצרה)
 
 צילום: Shutterstock
 
אופן ההכנה:
לפרק את הכרובית לפרחים בגודל ביס. לבשל כ-5 דקות במים מומלחים עד לריכוך קל. הכרובית צריכה להישאר פריכה.
לחתוך את הקישואים לקוביות בגודל חצי ס"מ ולקצוץ דק את הבצל.
לחמם את שמן הזית ולאדות מעט את הבצל.
להוסיף את הקישואים ולהקפיץ 2-3 דקות.
להוסיף את הכרובית ואת הערמונים והארטישוקים (מסוננים) ולהקפיץ הכל יחד 2-3 דקות.
לערבב את כל חומרי הרוטב ולערבב בעדינות עם הירקות.
לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן ולערבב עם הירקות.
 
 צילום: טל סורסקי
תגובות (0)
הוסף תגובה