בוקר גשום הוא הזדמנות מצוינת להוציא את הסיר מהארון, להוסיף ירקות, מים ועשבי תיבול ולהכין מרק סמיך ומשביע שיחמם אתכם בזמן שהגשם יטפטף בחוץ. ממרק מינסטרונה קלאסי ועד מרק סיציליאני – כל המתכונים הכי טובים למרקים שיחממו את החורף החורפי.
מרק מינסטרונה
מרכיבים:
2 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
1 כרישה חתוכה לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
1 תפו"א חתוך לקוביות
כוס שעועית ירוקה ( 100 גרם)
כוס אפונת גינה ( 100 גרם )
2 עגבניות קלופות ללא גרעינים
100 גרם שעועית לבנה מבושלת
100 גרם שעועית שחורה מבושלת
5 כוסות ציר ירקות
2 כפות רסק עגבניות
1 שן שום
מלח, פלפל לפי הטעם
קורט סוכר
קורט אורגנו, לפי הטעם
ניתן להוסיף פסטה יבשה
אופן ההכנה:
מבשלים את כל הירקות עד לריכוך ומבלים לפי הטעם.
מרק תירס
מרכיבים:
2 קילו תירס קלופים
5 כוסות ציר ירקות
2 כפות סוכר
1 כף סויה
1 כף שמן סומסום
1 כף ג'ינג'ר
1/2 כוס חלב קוקוס
אופן ההכנה:
לבשל את כל המצרכים בציר ירקות לטחון ולסנן במסננת.
מרק ארטישוק ירושלמי
מרכיבים:
1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
1 כרישה קצוצה
3 שיני שום
2 כפות שמן זית
1 קילו ארטישוק ירושלמי
200 גרם תפו"א
200 מ"ל שמנת מתוקה / חלב קוקוס
5 כוסות ציר ירקות
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
מבשלים את כל המרכיבים ביחד עד ריכוך, טוחנים בבלנדר יד ומגישים.
מרק סיציליאני
מרכיבים:
מעט שמן זית
2 בצל לבן קצוצים
5 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
גבעולים מסלרי 1
1 כרישה קצוצה
3 עגבניות חתוכות לקוביות
3 כפות קמח
2 כפות רסק עגבניות
1 ליטר ציר ירקות/מים
300 גר' פסטה מבושלת
2 כפות מלח
1 כף פלפל שחור
חופן עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה:
מטגנים את כל הירקות ביחד כ- 2 דקות
מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן עוד דקה
מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן עוד דקה
מוסיפים את הציר הירקות/המים, מבשלים כ- 20 דקות
מוסיפים את הפסטה, מתבלים במלח, פלפל ועלי בזיליקום
ומבשלים עוד 5 דקות.
מרק חצילים
מרכיבים:
מעט שמן זית/50 גר' חמאה
1 ק"ג חצילים קלויים – יש להשתמש רק בבשר החציל
2 בצלים לבנים קצוצים דק
5 שיני שום כתושות
1 כף כמון
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור
1 כוס שמנת צמחית/שמנת מתוקה
מים עד כדי כיסוי
עלי אורגנו קצוצים מ- 5 גבעולים
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום בשמן זית/חמאה עד להזהבה
מוסיפים את בשר החצילים הקלויים, את הכמון, המלח השחור ומטגנים כדקה.
מוסיפים את השמנת הצמחית/המתוקה ואת המים.
מבשלים כ- 20 דקות.
מוסיפים את האורגנו ובמבשלים עוד 5 דקות.
טוחנים בבלנדר יד ומגישים.