בוקר גשום הוא הזדמנות מצוינת להוציא את הסיר מהארון, להוסיף ירקות, מים ועשבי תיבול ולהכין מרק סמיך ומשביע שיחמם אתכם בזמן שהגשם יטפטף בחוץ. ממרק מינסטרונה קלאסי ועד מרק סיציליאני - כל המתכונים הכי טובים למרקים שיחממו את החורף החורפי.

 

מרק מינסטרונה

מרכיבים:

2 כפות שמן זית

1 בצל חתוך לקוביות

1 כרישה חתוכה לקוביות

1 גזר חתוך לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות

1 תפו"א חתוך לקוביות

כוס שעועית ירוקה ( 100 גרם)

כוס אפונת גינה ( 100 גרם )

2 עגבניות קלופות ללא גרעינים

100 גרם שעועית לבנה מבושלת

100 גרם שעועית שחורה מבושלת

5 כוסות ציר ירקות

2 כפות רסק עגבניות

1 שן שום

מלח, פלפל לפי הטעם

קורט סוכר

קורט אורגנו, לפי הטעם

ניתן להוסיף פסטה יבשה

 

אופן ההכנה:

מבשלים את כל הירקות עד לריכוך ומבלים לפי הטעם.

 

 

 

מרק תירס

מרכיבים:

2 קילו תירס קלופים
5 כוסות ציר ירקות

2 כפות סוכר

1 כף סויה

1 כף שמן סומסום

1 כף ג'ינג'ר

1/2 כוס חלב קוקוס

 

אופן ההכנה:

לבשל את כל המצרכים בציר ירקות לטחון ולסנן במסננת.

 

 

 

מרק ארטישוק ירושלמי

מרכיבים: 

1 בצל קצוץ לקוביות קטנות

1 כרישה קצוצה

3 שיני שום

2 כפות שמן זית

1 קילו ארטישוק ירושלמי

200 גרם תפו"א

200 מ"ל שמנת מתוקה / חלב קוקוס

5 כוסות ציר ירקות

מלח ופלפל לפי הטעם

קורט אגוז מוסקט (לפי הטעם)

 

אופן ההכנה:

מבשלים את כל המרכיבים ביחד עד ריכוך, טוחנים בבלנדר יד ומגישים.

 

 

 

מרק סיציליאני

מרכיבים: 

מעט שמן זית

2 בצל לבן קצוצים

5 שיני שום קצוצות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

גבעולים מסלרי 1

1 כרישה קצוצה

3 עגבניות חתוכות לקוביות

3 כפות קמח

2 כפות רסק עגבניות

1 ליטר ציר ירקות/מים

300 גר' פסטה מבושלת

2 כפות מלח

1 כף פלפל שחור

חופן עלי בזיליקום קצוצים

 

אופן ההכנה:

מטגנים את כל הירקות  ביחד כ- 2 דקות

מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן עוד דקה

מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן עוד דקה

מוסיפים את הציר הירקות/המים, מבשלים כ- 20 דקות

מוסיפים את הפסטה, מתבלים במלח, פלפל ועלי בזיליקום

ומבשלים עוד 5 דקות.

 

 

 

מרק חצילים

מרכיבים:

מעט שמן זית/50 גר' חמאה

1 ק"ג חצילים קלויים – יש להשתמש רק בבשר החציל

2 בצלים לבנים קצוצים דק

5 שיני שום כתושות

1 כף כמון

1 כף מלח

1 כף פלפל שחור

1 כוס שמנת צמחית/שמנת מתוקה

מים עד כדי כיסוי

עלי אורגנו קצוצים מ- 5 גבעולים

 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל והשום בשמן זית/חמאה עד להזהבה

מוסיפים את בשר החצילים הקלויים, את הכמון, המלח השחור ומטגנים כדקה.

מוסיפים את השמנת הצמחית/המתוקה ואת המים.

מבשלים כ- 20 דקות.

מוסיפים את האורגנו  ובמבשלים עוד 5 דקות.

טוחנים בבלנדר יד ומגישים.