עוגת שוקולד עם פירות יער

לפעמים במהלך הקניות השגרתיות בסופר תוקף אותי חשק עז לקנות משהו מיוחד, שלא קונים תמיד, מצרך שאפשר להתפנק אתו. זה מה שבדיוק קרה לי כשנתקלתי במבצע של 1+1 על פירות יער קפואים בסופר לא מזמן, מה אני אעשה איתם שאלתי את עצמי? בטוח משהו טעים וכך נולדה לה עוגה רכה ונימוחה, קינוח מתוק וחמצמץ שטעים עוד יותר יום אחרי האפייה. מה שטוב בעוגה הזו שהיא לא מתוקה מדי ואנשים שאוהבים קינוחים עם טוויסט של חמיצות (כמוני) יתאהבו בעוגה הזו.

 

החומרים (לעוגה בתבנית 24):

חצי כוס שמן צמחי

3/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר

3/4 כוס סוכר חום כהה

כף גדושה אבקת קקאו

2 כוסות קמח (אפשר חצי מלא חצי לבן)

כפית נס קפה

חפיסת שוקולד מריר

2 כוסות פירות יער קפואים (או אם במקרה יש לכם- טריים)

כפית תמצית וניל

2 כפיות אבקת אפייה

 

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה שמן, סוכר, רסק תפוחים, קקאו עד לתערובת אחידה, מוסיפים תמצית וניל וכפית נס קפה שעורבבה עם 2 כפות מים רותחים ומערבבים. מוסיפים אבקת אפייה ואת הקמח ומערבבים עד שהקמח נטמע לגמרי. שוברים את קוביות השוקולד לחתיכות קטנות, מוסיפים לתערובת יחד עם פירות היער ומערבבים עד שכל הפירות מצופים בתערובת של העוגה.

 

מחממים את התנור ל180, משמנים את התבנית עם טיפה שמן (ממש מעט!) ומשטחים את התערובת בתבנית. אופים במשך 20-30 דק' או עד שהשכבה העליונה קפיצית למגע וקיסם יוצא יבש ממרכזה. מחכים שתתקרר (אפילו שקשה) ומתענגים על כל ביס. בתאבון!

 

*למי שרוצה להשקיע- אפשר לפרוס תותים ולהניח אותם על העוגה

*לאוהבי המתוק למיניהם- ניתן להמיס עוד חבילה של שוקולד עם קצת מים או שמנת צמחית מתוקה ולצפות את העוגה לאחר הקירור.

 

תגובות (0)
הוסף תגובה