עוגת גבינה טבעונית ללא אפיה

לתחתית:

2 כוסות אגוזי מלך

8 תמרי מג'הול מגולענים

קורט מלח ים אטלנטי

¼ מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל

 

לקרם קשיו וניל:

2 כוסות אגוזי קשיו שהושרו במים (4 שעות לפחות)

½ כוס סירופ אגבה

½ כוס חמאת קוקוס (להזמין דרך iherb.com) או שמן קוקוס

¼ לימון מגורר

½ מקל וניל או 1 כף תמצית וניל

 

לשכבת הפרי:

1כוס אוכמניות שחורות קפואות

½ כוס חמאת קוקוס או שמן קוקוס

 

1 במעבד מזון משלבים את מרכיבי התחתית וטוחנים לעיסה צפופה ודביקה. בידיים רטובות מהדקים היטב ובאופן אחיד את העיסה אל תחתית התבנית.

 

2 משלבים את מרכיבי קרם הקשיו במעבד המזון וטוחנים תוך הוספת זרזיף מים. התוצאה הסופית צריכה להיות קרם חלק וקטיפתי.

 

3 את הקרם המוכן מורחים על שכבת התחתית באופן שווה ומכניסים למקרר (יש להשאיר במעבד המזון בערך כף מהתערובת לשלב הבא).

 

4 מערבבים במעבד המזון את מרכיבי שכבת הפרי עם שארית הקרם שהשארנו במעבד המזון.

 

5 מכסים בעדינות את שכבת הקרם לאחר שהתקשתה מעט בשכבת הפרי. יש לשמור את העוגה במקפיא ולהפשיר רבע שעה לפני ההגשה.

 

המתכון מתוך ספרה החדש של רחל טל-שיר 

תגובות (0)
הוסף תגובה