עוגת גבינה טבעונית ללא אפיה
לתחתית:
2 כוסות אגוזי מלך
8 תמרי מג'הול מגולענים
קורט מלח ים אטלנטי
¼ מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל
לקרם קשיו וניל:
2 כוסות אגוזי קשיו שהושרו במים (4 שעות לפחות)
½ כוס סירופ אגבה
½ כוס חמאת קוקוס (להזמין דרך iherb.com) או שמן קוקוס
¼ לימון מגורר
½ מקל וניל או 1 כף תמצית וניל
לשכבת הפרי:
1כוס אוכמניות שחורות קפואות
½ כוס חמאת קוקוס או שמן קוקוס
1 במעבד מזון משלבים את מרכיבי התחתית וטוחנים לעיסה צפופה ודביקה. בידיים רטובות מהדקים היטב ובאופן אחיד את העיסה אל תחתית התבנית.
2 משלבים את מרכיבי קרם הקשיו במעבד המזון וטוחנים תוך הוספת זרזיף מים. התוצאה הסופית צריכה להיות קרם חלק וקטיפתי.
3 את הקרם המוכן מורחים על שכבת התחתית באופן שווה ומכניסים למקרר (יש להשאיר במעבד המזון בערך כף מהתערובת לשלב הבא).
4 מערבבים במעבד המזון את מרכיבי שכבת הפרי עם שארית הקרם שהשארנו במעבד המזון.
5 מכסים בעדינות את שכבת הקרם לאחר שהתקשתה מעט בשכבת הפרי. יש לשמור את העוגה במקפיא ולהפשיר רבע שעה לפני ההגשה.
המתכון מתוך ספרה החדש של רחל טל-שיר





React to WordPress