לכל סועד:
1 תמר
1 כפית שמן זית
1 כפית לימון
1 תפוח טעים
חופן עלעלים זעירים מ(מכל סוג שאוהבים)
3 ריבועי גבינת עזים קשה וטעימה (2×2 ס"מ)
לטבעונים: אפשר להחליף את הגבינה בטופו
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון מכינים רוטב חלק מתמרים, שמן זית ולימון.
2 בעזרת סכין ייעודית מסירים את שדרת התפוח ואת הגרעינים ופורסים אותו לרוחבו לארבע פרוסות.
3 במרכז הצלחת מניחים חופן עלעלים זעירים ובמרכזה את בסיס התפוח ועליו פרוסות גבינה וממשיכים במעשה המרכבה: שכבת תפוח ושכבות גבינה.
4 מטפטפים מעל את הרוטב.
המתכון מתוך ספרה של רחל טל-שיר "השיטה הסודית- המתכונים"