לכל סועד:

1 תמר

1 כפית שמן זית

1 כפית לימון

1 תפוח טעים

חופן עלעלים זעירים מ(מכל סוג שאוהבים)

3 ריבועי גבינת עזים קשה וטעימה (2×2 ס"מ)

לטבעונים: אפשר להחליף את הגבינה בטופו

 

אופן ההכנה: 

1 במעבד מזון מכינים רוטב חלק מתמרים, שמן זית ולימון.

2 בעזרת סכין ייעודית מסירים את שדרת התפוח ואת הגרעינים ופורסים אותו לרוחבו לארבע פרוסות.

3 במרכז הצלחת מניחים חופן עלעלים זעירים ובמרכזה את בסיס התפוח ועליו פרוסות גבינה וממשיכים במעשה המרכבה: שכבת תפוח ושכבות גבינה.

4 מטפטפים מעל את הרוטב.

 

 

המתכון מתוך ספרה של רחל טל-שיר "השיטה הסודית- המתכונים"