מתכון לקרם וניל ופירות העונה

בעיני העולם מתחלק לשני חלקים: אלה אשר יצאו מתוך הרחם של אימם עם מיקסר וכוסות מדידה והחצי השני אשר עומד במטבח ליד הקונדיטור, מגרד את הראש ותוהה מתי מוסיפים את הכוסברה. 

אני מאנשי הכוסברה והתבלינים, אנשים אשר מידות מדויקות אצלם קיימות רק בנעליים (וגם אז אם חמדנו זוג נתפשר על מידה קטנה או גדולה יותר). אנחנו נכנסים למטבח ומתחילים ללכלך ולהעיף פסטה לתקרה. להוסיף ולהוסיף עד שזה "זה".

 

מצרכים:

כוס ורבע חלב (אפשר גם חלב קוקוס)

חצי כוס סוכר

2 כפות קמח

4 חלמונים (זה הצהוב)

300 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל ורבע)

פירות העונה

עוגיות לוטוס שבורות לפירורים

תמצית וניל כפית אחת

 

 

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים את החלמונים, הסוכר והקמח

 

 

2. לאחר מכן מביאים לרתיחה בסיר קטן את החלב ותמצית וניל.

3. מוסיפים בהדרגה לתערובת חלמונים עד שמקבלים תערובת אחידה.

4. מחזירים לסיר ומחממים שוב תוך כדי ערבוב עד שמקבלים קרם סמיך .

5. מכסים בניילון ומכניסים למקרר בערך לשעה עד שהקרם מתקרר.

6. מקציפים את השמנת המתוקה

 

 

7. מקפלים את השמנת המוקצפת יחד עם הקרם לאחר שהתקרר

 

 

8. חותכים לקוביות את הפירות שבחרתם (עדיף פירות רכים). אני בחרתי קיווי ומשמשים

לא להתייאש חברים, תכף זה נגמר! מתחילים בשלב הסידור…

 

 

9. לוקחים כלי הגשה מגניב (כוס מיוחדת, צנצנת חמודה או כל דבר אחר שעולה לך בראש) ומתחילים לסדר שכבות שכבות. שתי כפות קרם/פירות/שוב קרם/ ולבסוף קצת פירות לקישוט + פירורי עוגיות לוטוס.

 

 

יאללה אוכלים! 

תגובות (0)
הוסף תגובה