הן לא יספרו לכן שאלו עוגות גבינה בלי נשמה. עוגות גבינה שיככבו בעוד אלפי בית שמרגישים צורך עז להכין עוגות גבינה לחג. אז על מנת להכניס קצת נשמה לעוגה, נוותר הפעם על הדיאטה (חוץ מזה, לאוכל לבן אין קלוריות (-:) ובלי הרבה מאמץ נכין עוגת גבינה שנראית מיליון דולר וטעמה לא ישכח. לא מדובר בעוגה מפוצצת קלוריות מגבינות שמנת או לחילופין, עוגה מגבינות עם חצי אחוז שומן (ואפס אחוז טעם). אז לכבוד שבועות, פרגנו לעצמכן בעוגה ממש שווה
מצרכים (לתבנית בקוטר 28 ס"מ)
1. 3 כוסות קמח לבן
2. 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
3. 150 גרם אבקת סוכר
4. קורט מלח
5. 3 חלמונים
6. גביע גבינת שמנת טבעית 30% שומן
7. שני גביעי שמנת חמוצה של פעם
8. 750 גרם גבינה לבנה 9% שומן
9. 3 ביצים
10. 3 כפות קמח
11. 1/2 כוס סוכר
12. 1/4 כוס סוכר
13. כף משחת וניל
14. גרידת לימון או תפוז
15. שני גביעי שמנת חמוצה של פעם (זה לא כפול. זה לציפוי)
אופן ההכנה:
1. אם יש מעבד מזון, להכניס את קמח, אבקת הסוכר, המלח והחמאה ולעבד בפולסים עד קבלת מרקם של חול. להוסיף את החלמונים ולעבד עד לקבלת פירורי בצק. אם צריך ניתן להוסיף עוד כף או שתיים של מים קרים. לאסוף את הבצק לגוש. במידה ואין מעבד מזון אפשר לעבד את כל החומרים יחד בעזרת קצות האצבעות (גם פה להוסיף את החלמונים בסוף).
2. לרפד בעזרת הבצק תבנית קפיצית, גם את הבסיס וגם את שולי התבנית.
3. לצנן את הקלתית כשעה במקרר או חצי שעה בפריזר.
4. לחמם תנור לטמפרטורה של מאה ושמונים מעלות ולאפות את הקלתית רבע שעה באפיה עיוורת (לכסות את הבצק עם נייר אפיה ולכסות במשקולות אפייה או שעועית יבשה (או כל קטנית אחרת), את ארבע הדקות האחרונות, לאפות ללא כיסוי.
5. לצנן את הקלתית ולהכין את תערובות הגבינות.
6. בקערה גדולה לערבב היטב את גבינת השמנת, שני גביעי שמנת חמוצה ואת הגבינה הלבנה. להוסיף את הביצים, קמח, חצי כוס סוכר, וניל ואת גרידת הלימון או התפוז ולערבב עד קבלת מלית אחידה.
7. לצקת את המלית לקלתית ולאפות ארבעים דקות בטמפרטורה של מאה ושבעים מעלות.
8. לאחר האפיה, לערבב שני גביעי שמנת חמוצה עם רבע כוס סוכר ולפזר בעדינות על פני העוגה.
9. לאפות עוד עשר דקות ולצנן היטב.
10. לשמור את העוגה בכלי אטום לריחות במקרר.