מתכון לטארט גבינה קרמל פקאן וקינמון

המצרכים (תבנית בקוטר 26) :

לבצק פריך:

250 גר' קמח

50 גר' פקאן טחון

180 גר' חמאה רכה חתוכה

95 גר' אבקת סוכר

1/4 כפית קינמון

קורט מלח

1 ביצה

 

למלית הגבינה:

500 גר' גבינה לבנה 5% או 9%

200 גר' גבינת שמנת ניו יורק 30% של גד

100 גר' אבקת סוכר

60 גר' אינסטנט פודינג וניל

1/2 כפית תמצית וניל

גרידה מחצי לימון

 

לקרמל:

100 גר' סוכר לבן

3 כפות מים

180 מ"ל שמנת מתוקה

לקישוט:

פקאנים קלויים קצוצים גס

 

אופן ההכנה:

בצק פריך:

במעבד מזון להניח את חומרי הבצק היבשים ואת החמאה ולעבד בפולסים לקבלת פירורים דקים. להוסיף את הביצה ולעבד זמן קצר עד לקבלת גוש בצק. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהניח בקירור לשעתיים. לרדד את הבצק ולהלביש את תבנית הטארט, להניח במקפיא עד שהבצק מתקשה. בינתיים להדליק את התנור ולכוון ל?170 מעלות. להניח על תחתית הבצק נייר אלומיניום ועליו משקולת (שעועית יבשה לדוגמא) ולאפות 20?25 דק'. לאחר מכן, להסיר את המשקולת ולצנן.

 

מלית הגבינה:

לערבב את כל חומרי המלית בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לתערובת חלקה ללא גושים. להחליק את המלית על תחתית הבצק שהצטננה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל?160מעלות ל?30?35 דק'. מלית הגבינה תופחת ומשחימה קלות. לצנן על השיש.

 

קרמל:

בסיר קטן להביא את השמנת לסף רתיחה ולהניח בצד. בסיר קטן ורחב נוסף, על אש בינונית, לשים את הסוכר והמים. לערבב רק עד שהסוכר נמס. משלב זה לא לערבב, אלא רק לנענע את הסיר עד שמתקבל קרמל ענברי. לשפוך את השמנת הרותחת על הקרמל ולטרוף בעזרת מטרפה עד לקבלת רוטב קרמל אחיד. לצנן מעט ולשפוך על טארט הגבינה. לקלות מעט את הפקאנים, לקצוץ בעזרת סכין חדה ולפזר מעל.

 

צילום: איליה מלניקוב

 

**מתוך פסטיבל עוגות הגבינה של של מחלבות גד

תגובות (0)
הוסף תגובה