מתכון לסופגניות תפוחים אפויות

לבצק:

ביצים – 3

מים – 3/4 כוס

מלח – 2 כפיות

סוכר חום – חצי כוס

חמאה – 170 גרם

תפוחי עץ גראני סמית' – 1 (גדול)

קמח – 3/4 3 כוס

שמרים יבשים – 2 כפיות

 

לטבילה:

סוכר – רבע כוס

קינמון – חצי כפית

 

לציפוי:

אבקת סוכר – 3/4 כוס

חלב – כפית

סירופ מייפל – כף (או דבש)

תמצית וניל – חצי כפית

 

אופן ההכנה:

לקלף את התפוח עץ ולחתוך לקוביות קטנות

 

 

להמיס את החמאה במיקרוגל

לערבב את הקמח עם השמרים היבשים

בתוך קערה גדולה לטרוף את הביצים.

להוסיף את המים, מלח, סוכר חום, חמאה וקוביות התפוחים ולערבב היטב.

 

 

להוסיף את הקמח ולערבב לתערובת אחידה.

 

להשאיר שעתיים על השיש (מכוסה) ועוד לפחות 3 שעות במקרר.

לחלק את הבצק ל-18 כדורים ולפתוח כל כדור לטבעת בקוטר 6-7 ס"מ.

לטבול את הסופגניות בתערובת של סוכר וקינמון ולסדר בתבנית אפיה.

 

 

להתפיח עוד חצי שעה ובינתיים לחמם תנור ל-180 מעלות.

לאפות 15-18 דקות ולהניח על רשת צינון.

לערבב את כל חומרי הציפוי ובעזרת כף לצפות את הסופגניות.

 

 

———————

בקרו בבלוג האוכל שלי

מה יש לאכול בפייסבוק

תגובות (0)
הוסף תגובה