מארחים בפסח: עיצוב שולחן כפרי ומתכון לארוחת חג

האביב הגיע, ועם התחושה החמימה של השמש שחוזרת לחיינו, מביא חג הפסח גם את הרצון לטייל, להריח פרחים, לראות את הטבע מתעורר לחיים. אין מתאים כמו שולחן חג כפרי להשלמת כניסת האביב לחיינו.

 

ענת טופל, מפיקה ומעצבת אירועים בעלת ניסיון ומוניטין של יותר מ-25 שנים בתחום, עיצבה שולחן חג כפרי במיוחד לחובבי הז'אנר ומציינת שאפשר לעצב שולחנות מקסימים מחומרים זמינים שיש לכולנו בבית. מעט מחשבה, חשיבה מחוץ לקופסה, דמיון, רצון טוב ואהבת האירוח – זה כל מה שנדרש.

 

ואלה הפריטים:

מפה: לא חובה במקרים בהם השולחן יפה וברצוננו להראות אותו. הצבעים שנבחרו לשילוב עם שולחן העץ היפהפה הם ירוק, כתום וצהוב.

 

ובכל זאת, כדי להדגיש את מרכז השולחן השתמשנו במפה משובצת בסגנון כפרי, אותה קיפלנו לרוחב רנר (כ-40 ס"מ) והנחנו למרכז השולחן לאורכו, כדי שישמש כרקע וימשוך את העין לאביזרי הדקורציה ונתח הבשר המרשים שהונחו במרכז השולחן.

 

צילום: איתיאל ציון

 

צלחות: צלחות קרמיקה בסגנון של פעם, מדהימות ביופיין מחנות "נויה" ועליהן מונחת שקית ניר חום, כזו של פיצוחים, מעין כיס שבתוכו יושב הסכו"ם.

 

צילום: איתיאל ציון

 

צלחת הפסח: צלחת הפסח בשולחן זה גם היא בסגנון כפרי – קרש בוצ'ר טבעי משמש בסיס לששת המרכיבים של צלחת הסדר שהונחו בתוך כפות מדידה ודליים קטנים מפח. פה ממש אפשר לחשוב מחוץ לקופסה. לא בהכרח צלחת עגולה עם שקעים – כי צלחת הפסח יכולה להיות מותאמת אישית לאופי השולחן.

 

צילום: איתיאל ציון

 

בתוך מסננת ישנה עשויה אמייל לבן מניחים 2 עציצי תבלין ירוקים וריחניים, ביניהם עציצי חרצית צהובה. בתוך עציצי התבלין אפשר לנעוץ כמה פרחים כתומים (הנוריות מדהימות בעונה זו של השנה), וקיבלנו מרכז שולחן פורח, מוריק וריחני. 

 

צילום: איתיאל ציון

 

טיפ חשוב לגבי נרות: לעולם לא נניח על השולחן נרות ריחניים. מקומם של אלה בחדרי השירותים או בחללים אחרים בבית אך ואף פעם לא על שולחן האוכל. 

 

טיפ נוסף לגבי גובהם של סידורי הפרחים על שולחן האוכל: גובהם יהיה תמיד מתחת לגובה עיני הסועדים. וזאת על מנת שלא להפריע לנהל שיחה ולראות את זה שיושב מולך.

האגוזים בשולחן זה נכנסו לסלסילת קש, להשלמת המראה הכפרי.

 

צילום: איתיאל ציון

 

ואילו מנות הולכות עם השולחן הכפרי שלנו? גולן ישראלי, השף הראשי של מלון הרודס תל אביב, הכין עבורנו 3 מנות מיוחדות שמתאימות לשולחן החג הכפרי, ולא רק

 

– פרסומי –

בייבי-קייל – טרי, שטוף ובריא! 

חדש מסדרת טעם הטבע – בייבי-קייל: מתאים לסלט, לבישול ולהקפצה. 

 

פתרון קל ובריא במיוחד למנה ראשונה מנצחת או כתוספת, גם בליל הסדר 

 

*בייבי-קייל מוגדר כמזון על: עשיר ברכיבים תזונתיים. מכיל ויטמינים מסוג A, C ו-K התורמים להגנה הטבעית.

 

רוצים לדעת יותר ולקבל מתכונים נוספים עם בייבי-קייל? לחצו כאן

 

סלט עלי בייבי-קייל:

מצרכים:

 – שקית עלי ביבי קייל

 – 50 גרם פטריות פורטבלו

 – 50 גרם פטריות שמפיניון

 – בצל סגול קטן חתוך לרצועות

 – 3 כפות שמן זית

 – מיץ מחצי לימון טרי

 – מלח ,פלפל

 

אופציית הגשה חלופית: במקום הפטריות ותיבול עם שמן זית ולימון, להגיש עם:

 – 100 גרם בפקאן סיני מתוק

 – 50 סמ"ק רוטב צ'ילי מתוק

 

הכנה:

 – מעבירים את תוכן השקית עם העלים לקערה

 – פורסים את הפטריות לפרוסות דקות ומוסיפים לעלים

 – בוזקים שמן זית, סוחטים את הלימון ומתבלים, מערבבים קלות מבלי לשבור את העלים ומניחים בצלחת הגשה

 

אופציית הגשה נוספת:

בוזקים מעל הסלט רוטב צ'ילי מתוק, גורסים מעט את הפקאנים ומפזרים מעל הסלט

 

צילום: איתיאל ציון

 

מרק עוף (כ-10 מנות):

המצרכים:

1 ק"ג עצמות עוף / כנפיים

2 גזרים

2 בצל

2 ענפי סלרי , עם יש שורש

1 כרישה

אופציה שורש פטרוזיליה

צרור שמיר/פטרוזיליה

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

בסיר עם מים קרים מכניסים את כל העצמות, כאשר המים מגיעים עד 3/4 גובה הסיר.

מביאים לרתיחה ובעזרת מצקת מנקים את "הלכלוך" שצף

 

אחרי שסיימנו את הניקוי מכניסים את כל הירקות כאשר הם חתוכים גס. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים את השמיר או הפטרוזיליה, מתבלים, ומבשלים על אש קטנה עוד כ-45 דקות.

 

פריים ריב (אנטריקוט עם עצם) וירקות שורש (מיועד ל – 20-25 סועדים)

המצרכים:

נתח פריים ריב

4 בצלים חתוכים לחצי

5 תפו"א פרוסים לשמניות

10 עלי בייבי-קייל שטופים

1/2 ק"ג פטריות

שמן זית

מלח, פלפל

חופן תימין ורוזמרין

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל 250 מעלות
  • כאשר התנור חם מכניסים את הנתח כאשר הוא מונח על רשת (חשוב להניח מתחת לרשת תבנית שכל הנוזלים יטפטפו עליה)
  • בתבנית נניח את כל הירקות בתיבול עדין של שמן זית מלח ,פלפל, תימין ורוזמרין. נסגור את הנתח כ-20 דקות בחום גבוה, ואז ננמיך את חום התנור ל-180 מעלות, וניצלה עוד כשעתיים וחצי עד שלוש שעות.
  • בסיום הבישול כדאי לתת לבשר לנוח בתנור כ-15 דקות. מגישים לפריסה על קרש עץ גדול עם הירקות מונחים סביב ועלי בייבי-קייל לקישוט מסביב

 

צילום: איתיאל ציון

 

שיהיה בתיאבון!

רוצים לדעת עוד? לחצו כאן
תגובות (0)
הוסף תגובה