(תבנית עגולה בגודל 28)
מצרכים לבסיס הפאי
1 3/4 כוסות קמח כוסמין מלא מנופה
1 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1 כפית מלח עשבים
1/3 כוס שמן קוקוס מומס
1/2 כוס מים חמים
למלית:
2 כפות שמן קוקוס
1 כפית מלח גס אטלנטי
1/2 כפית מלח עשבים
1/4 כפית פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
חבילת פטריות שיטאקי שטופות, מנוגבות ופרוסות לאורך
2 כרישות גדולות קצוצות, רק החלק הלבן
1/2 חבילת עלי תרד שטוף (לא לקצוץ)
1/2 חבילת עלי מנגולד קצוצים כולל הגבעולים ( להפריד בין הגבעולים הקצוצים לעלים הקצוצים)
150 גרם טופו אורגני מפורר לחתיכות קטנות (אפשר ידנית או במזלג)
1 כוס קשיו מושרה שעתיים במים
1 כוס מים
1 1/2 כפות אבקת שמרי בירה
כפית מלח עשבים
כוס וחצי מים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות, מכניסים לתנור תבנית פאי עגולה עם ניר אפיה.
מתחילים עם הכנת הבצק, מכניסים את כל החומרים לקערה עמוקה מלבד המים ומתחילים ללוש כמה דקות, לאט לאט מוסיפים את המים עד שמגיעים למרקם הרצוי. הבצק אמור להרגיש מאד גמיש לעבודה אחרי כמה דקות לישה.
אחרי שהבצק מוכן צריך לרדד אותו לעיגול גדול שיכסה את תבנית הפאי. את השאריות שיש בדפנות אפשר לחתוך. כדאי לחורר את הבצק מעט עם מזלג שלא יתפח ולהכניס לתנור שחומם ל 5 דקות בלבד ולהניח בצד לצינון. את התנור אפשר להשאיר דולק.
עכשיו אפשר להכין את המלית: במחבת גדולה מחממים את שמן הקוקוס והתבלינים לשלושים שניות בערך, מוסיפים את הכרישה ואת גבעולי המנגולד הלבנים ומערבבים עד שמתרככים ומזהיבים מעט, מוסיפים את הפטריות ומערבבים על אש נמוכה כשלוש דקות , מוסיפים את עלי התרד והמנגולד ושוב בוחשים, מכסים עם מכסה את המחבת ומאדים אותם למשך 2 דקות, עד שצבעם משתנה לירוק כהה.כעת הזמן לטעום ולתקן תיבול אם צריך ולהניח בצד.
את קרם הקשיו והטופו מכינים בלנדר או במעבד מזון חזק. להכניס לבלנדר את הטופו, הקשיו שסונן מהמים, אבקת שמרי הבירה , מלח העשבים ורק חצי מכמות המים ולהתחיל לעבד בפולסים, לאט לאט להוסיף עוד מים לפי הצורך. הקרם צריך להיות חלק וקטיפתי. אחרי שהקרם מוכן, מעבירים אותו למחבת עם הפטריות והירוקים ומערבבים עד שהעיסה אחידה. את המלית כולה מפזרים בצורה שווה על תחתית הפאי וזורים מעל מעט מאד אבקת שמי בירה. (לא חובה)
הפאי נכנס לתנור ל 30-35 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.
לצנן מעט ולהגיש חם.
תיהנו!
תיהנו!