המרכיבים:
2 כפות גדושות קמח עדשים כתומות
2 כפות קמח טף
כוס מים
חצי גזר, מגורר בפומפייה
חצי קישוא, מגורר בפומפייה
חצי ענף סלרי ללא העלים, קצוץ
רבע פלפל אדום, קצוץ לקוביות קטנות
מלח לפי הטעם
פטרוזיליה ושמיר קצוצים
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את הקמחים עם המים שלא יהיו גושים ומוסיפים אליה את המלח, הפטרוזיליה והשמיר הקצוצים. מערבבים.
מוסיפים לבלילה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
מחממים כף שמן זית במחבת טפלון לא גדולה ומוזגים חצי מהבלילה (היא מספיקה ל2 חביתות).
משטחים ומטגנים על אש גבוהה כמה דקות, מנמיכים את האש ומכסים ל10דקות.
הופכים לצד השני, מכסים ומטגנים על אש נמוכה עוד 10 דקות.
כנ"ל לחביתה השנייה.
מעבירים לצלחת ומשתגעים מהטעם…
אוכלים לצד סלט מירקות טריים ומיץ הדרים סחוט טרי.