הסוד של המנה הזאת הוא הצלייה הארוכה של הסלקים. סלקים צלויים נוטים להיות יותר מתוקים ויותר טעימים מסלקים מבושלים, מאחר וסלקים צלויים לא מאבדים את הטעים שלהם לתוך מי הבישול, כי אין להם מי בישול. אמנם תהליך הצלייה ארוך יותר, אבל התוצאה שווה את הזמן.
מתחילים עם שטיפה הגונה לסלקים ודואגים שלא יישאר חול בין הגבעולים. מחממים תנור לטמפרטורה של 230 מעלות וכאשר התנור חם מכניסים את התבנית עם הסלקים אל התנור. לאחר בערך שעתיים – שעתיים וחצי, תלוי בגודל הסלקים, אפשר יהיה לנעוץ סכין בסלק והסכין תינעץ בקלות. זה סימן שהסלקים צלויים כראוי.
נכבה את התנור ונצנן את הסלקים. כאשר הסלקים כבר לא חמים ואפשר לגעת בהם בלי לשרוף את האצבעות, נקלף את הסלקים. אין צורך בקולפן או בסכין. פשוט אוחזים בקליפת הסלק ומסירים אותה בקלות.
בעזרת מנדולינה או סכין טובה, נפרוס את הסלקים לפרוסות דקיקות ונסדר על צלחת הגשה.נפזר עלי תימין מענף אחד וניצק מעט בלסמי מצומצם על הסלקים.
לפני ההגשה ניקח 100 גרם גבינת פטה טובה ונפוררה בעזרת הידיים בצורה אחידה על הסלקים.