מה צריך?
1 חבילת סייטן טחון מן הצומח של טבע דלי 500 גרם BBQ– להפשיר כמה שעות או לילה קודם במקרר
1 זוקיני בינוני מגורר בפומפייה גסה עם הקליפה
1/2 בצל סגול בינוני מגורר בפומפייה גסה
1 פטריית פורטובלו גדולה קצוצה דק במעבד מזון
1/3 כוס שעועית אדומה כהה משימורים (Kidney Beans) שטופה ומסוננת
1/8-1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 כפית שמן זית איכותי
איך מכינים?
1. מוציאים את הסייטן הטחון מהאריזה ומניחים בקערה גדולה. מועכים קצת.
2. מועכים את השעועית עם האצבעות ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים זוקיני, בצל, פטריות, שמן זית ותבלינים. מערבבים הכל עם הידיים ומועכים קצת לאיחוד החומרים ויצירת "בצק".
4. מניחים על משטח עבודה נייר אפייה או משטח מסיליקון. מרססים קצת שמן למניעת הדבקות.
5. לוקחים קורצן בקוטר 10 ס"מ או יותר אם הלחמניה שלכם רחבה יותר. מרססים בתוכו ממש מעט שמן, רק כדי שלא ידבק.
מניחים אותו על משטח העבודה ובידיים מעט רטובות ממלאים אותו בעיסה שהכנו עד לגובה כ-1-1.5 ס"מ.
משתדלים שהחלק העליון של הקציצה יהיה חלק ובגובה אחיד.
* עדיף להכין קציצה אחת בכל פעם כדי שתוכלו להרים את משטח העבודה ולהפוך את הקציצה בקלות על הטוסטר. אפשר גם לחתוך ניירות אפייה אישיים בגודל קצת יותר מהעיגול ולהכין את כולם בו זמנית.
זה אמור להיראות כך:
6. מחממים טוסטר עם פסים (כמו של טוסטים) / מחבת פסים / מנגל עם מעט שמן זית.
7. מניחים את הקציצה ו"מטגנים" כמה דקות מכל צד, עד שזה שזוף. זה יראה בערך ככה:
8. מניחים על לחמניה יחד עם התוספות שאוהבים ונהנים מכל רגע.
אם אתם בקטע של להכין את הלחמניות בעצמכם כמוני, תמצאו מתכון נהדר פה
בתיאבון