הקיוסק
הפנינה הצרפתית של השף דוד לאור היא מוקד עלייה לרגל. בפינה הנסתרת שלו תמצאו ממאפי בוקר עתירי חמאה שנאפים במקום, טארטים, מרמלדות מפירות העונה, מקרונים ועוד שלל דברי מתיקה שיבלבלו לכם את החושים. אל תחמיצו את הבריוש המפנק של דוד, אנחנו נתנו לו 10 מוך 10.
לרכישת הסדנה להכנת הבריוש של הקיוסק לחצו כאן
אבו סייר פטיסרי
איברהים אבו סייר הוא אמן מתוקים כבר 20 שנה, והוא היה השף קונדיטור הראשי במצודת דוד. אצלו כל קינוח, כל מאפה וכל עוגה מקבלים יחס אישי שמרגישים בכל ביס וביס, והוא מתמחה בעיקר במאפים וקינוחים צרפתיים. ברגע שתכף רגלכם תדרוך בפטיסרי של אבו סייר תרגישו מיד שאתם לא בארץ, ולפני שתתבלבלו מהקינוחים המושחתים שמוצגים לראווה אנחנו רק נגיד לכם שאתם חייבים לטעום את הפאי שוקולד המושחת של איברהים.
לרכישת הסדנה להכנת פאי השוקולד של אבו סייר פטיסרי לחצו כאן
גוסטל
חובבי שוקולד התפקדו, זוהי קריאה בשבילכם! בלב שוק מחנה יהודה, הקים שף יעקב אלברט את הגוסטל שוקולד בוטיק, ולא כדי לבלוט, ההפך, אלא כדי להכניס לשוקולד את כל הריחות והטעמים של השוק הצבעוני. והתוצאה? לא פחות ממושלמת. בגוסטל תמצאו פרלינים וטראפלס עשויים עבודת יד, מארזים מיוחדים, גלידות ומשקאות, ולצד הכל תוכלו לצפות בתהליך הכנת השוקולד מבעד לקיר הזכוכית.
לרכישת הסדנה הכנת הטראפלס של גסטל שוקולד לחצו כאן
בית מאפה יהודה
בית מאפה יהודה של השף מאיר ג'ורנו הוא שם דבר בירושלים, לא פחות. תמיד תמצאו אצלו מאפים טריים, עשויים חומרי גלם איכותיים ועונתיים, ומלא טעמים חדשים. בית המאפה של מאיר מייצר מאפים וכריכים בסגנון צרפתי עם נגיעות טוניסאיות, שמגיעים היישר מבית ילדותו של מאיר, ומהמאפייה המשפחתית בה עבד יחד עם כל האחים. מאוד קשה למצוא על מה להמליץ בבית מאפה יהודה אך אנחנו נלך על הפאי ברסט המושחת, שאף פעם לא מאכזב.
לרכישת הסדנה להכנת הפאי ברסט של בית מאפה יהודה לחצו כאן