קנלוני איטלקי
מצרכים:
- 6-8 יח' קנלוני (גלילי פסטה יבשים) ברילה
- פחית עגבניות מרוסקות מאסטר שף(400 גרם)
- 2 שיני שום קצוצות
- צרור בזיליקום
- 1 יח' גזר בינוני חתוך לקוביות
- 1 יח' בצל בינוני חתוך לקוביות
- 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות
- קורט מלח + פלפל שחור גרוס
- ¼ כוס שמן זית
- תערובת גבינות – מערבבים יחד 100 גרם גבינת שמנת ,50 גרם פרמז'ן מגורד , 50 גרם פטה מפורר , 30 גרם גבינה צהובה מגורדת.
- להקרמה: 50 גרם מוצרלה מגורדת.
אופן ההכנה:
- מתחילים מהכנת רוטב פומודורו:
- מטגנים קלות את הבצל, הגזר, והסלרי
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת 2 שיני השום הקצוצות.
- ממליחים ומוסיפים פלפל שחור
- מבשלים את הרוטב למשך 20 דקות עד שעה (יש אפשרות לטחון את הרוטב למרקם חלק ולהוסיף בזיליקום קצוץ).
- מערבבים את תערובת הגבינות למסה אחידה ומעבירים לשף זילוף ללא צנתר .
- במחבת או תבנית שיכולה להיכנס לתנור מסדרים את המנה :
- יוצקים 3 כפות רוטב פומודורו בתחתית התבנית.
- ממלאים את גלילי הפסטה בתערובת הגבינות ומסדרים על גבי הרוטב.
- לסיום מוסיפים רוטב פומודורו עד חצי גובה הקנלוני.
- עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות למשך 20 דקות.
- להקרמה: בסיום 20 דקות אפיה מוסיפים מוצרלה ואופים למשך 5 דקות נוספות על טמפרטורה גבוהה (ניתן גם לאפות בטאבון).
ראפ רול פיש
מצרכים עבור רול אחד:
- טורטייה מאסטר שף
- 2 יח' פילה דג בס נקי מעצמות .(כ-100 ג' כל יחידה)
- 4 כפות קמח
- חבילת פרורי לחם מתובלים מאסטר שף(230 גרם)
- 1 ביצה
- חופן עלי בייבי או חסה שטופה
- ממרחי מאסטר שף לפי הטעם – מיונז רגיל, מיונז ספייסי, מיונז שום, מיונז כמהין
- קורט מלח + פלפל שחור גרוס
- כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- לבלילת הדג:
- בקערה מערבבים ביצה, קמח, ¼ כוס מי ברז, מלח, פלפל שחור, כפית פפריקה עד לקבלת למסה אחידה.
- מעבירים למקרר למשך 10 דקות.
- חותכים את פילה הדג לרצועות בעובי של 1 ס"מ לאורכו של הדג.
- מעבירים את רצועות הדג לבלילה ולאחר מכן מצפים בפרורי הלחם (כמו שניצל).
- מחממים סיר טיגון ל180- מעלות.
- מטגנים את הדג עד הזהבה (ניתן גם לאפות בתנור).
- במחבת קולים קלות את הטורטייה.
- מורחים מיונז של המותג מאסטר שף.
- מוסיפים חופן עלי בייבי ואת הדג המטוגן ומגלגלים לראפ .
מוקפץ מקוסמוי
מצרכים :
- חבילת אטריות חיטה להקפצה מאסטר שף ("עוגה" של 70 גרם)
- 1 יח' גזר
- 1 יח בצל
- ¼ כרוב לבן
- צרור בצל ירוק
- חבילת טופו
- 3 כפות שמן סויה
- אצבע ג'ינג'ר קצוצה
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כף סוכר
- 6 כפות רוטב סויה מסורתי מאסטר שף
- 1 כף צ'ילי מתוק מאסטר שף
- 1 כף שמן שומשום מאסטר שף
- 1 כף רוטב טריאקי מאסטר שף
- קורט צ'ילי גרוס
אופן הכנה:
- חותכים את הירקות לרצועות (ג'וליינים).
- חותכים את הטופו לקוביות של 1 ס"מ.
- מתבלים את הטופו ב 2 כפות רוטב סויה מסורתי, ג'ינג'ר קצוץ, 1 שן שום קצוצה וקורט סוכר – מניחים בצד למשך 20 דקות.
- בסיר מים רותחים מבשלים את הנודלס על פי ההוראות, מסננים ומקררים תחת מים זורמים.
- מחממים מחבת על חום גבוה מאוד למשך 5 דקות.
- מוסיפים שמן ומקפיצים את הירקות למשך 2 דקות.
- מוסיפים את קוביות הטופו.
- מתבלים ב-4 כפות רוטב סויה מסורתי, כף צ'ילי מתוק, כף שמן שומשום וכף טריאקי, ג'ינג'ר קצוץ, שום קצוץ, כף סוכר.
- מוסיפים את האטריות המבושלות, מקפיצים למשך 2 דקות ומגישים
*ניתן להוסיף צ'ילי גרוס ובצל ירוק קצוץ לטבעות .