כמה קל ופשוט לשלב בין הנאה ותרומה.
בשישי האחרון נערכה סדנת בישול ראשונה מסוגה בארץ, בשיתוף המותג הקולינארי 'מאסטר שף', ובחסות האתר המוביל "Onlife" כשאל התזמורת המיוחדת הזו מנצח השף ישראל אהרוני. לסדנה נרשמו 300 אנשים וכל המנות נתרמו למשפחות נזקקות.
סדנת השף נערכה במתחם מבשלים חוויה בתל-אביב, (בשדרות בן צבי בתל אביב ), וכשנכנסנו, כל השולחנות היו עמוסים במיטב המוצרים של המותג "מאסטר" כמו: שימורי עגבניות איטלקיות, טורטיות, נודלס, רטבים אסיאתיים, מיונז ועוד. סביב השולחנות התקבצנו אנשים מכל המינים, והגילאים, כולם חדורי מטרה להוציא את המנות הטובות והטעימות ביותר למען מטרה נעלה זו.
מה למדנו לבשל? למדנו, וגם יצא טעים, 3 מנות בסגנונות בישול שונים : מנה איטלקית של קנלונה ממולאים בגבינות ברוטב עגבניות, מנה אסיאתית של מוקפץ עם נודלס דקים, ומנת טורטייה עם דג ברטבים של המותג. אולי זה ישמע לכם מנות קלות להכנה, אבל עבורי שלא יודעת לבשל ועושה רק עוגות ומנות אחרונות, זה היה ממש לימוד וגם הכרה בכך שאפשר ובקלות לבשל טעים, צריך את המצרכים הטובים ואתם בדרך הנכונה.
מעבר לבישול אהבתי את האחווה והאווירה הנעימה שהייתה בין המשתתפים. אחד קצץ ירקות, היה מי שהתנדב להיות רק על הבצל, השני מילא את הקנלוני בתערובת הגבינות שאחר הכין, היה מי שטיגן, ואני? אני חיממתי את הטורטיות עבור הדגים, ולא שרפתי אף אחת.
כל המנות (למעט הדגים) נתרמו למשפחות נזקקות ברחבי הארץ, באמצעות עמותת 'אלון ואלה', הפועלת
למתן ליווי, תמיכה וסיוע לנזקקים ואוכלוסיות מוחלשות, ברחבי הארץ. מטרת העמותה היא חיזוק
הערבות ההדדית של תושבי מדינת ישראל, על ידי יצירת מקסימום חיבורים בין כל מי שרוצה לסייע
לכל מי שזקוק לסיוע, מתוך תפיסה שההתנדבות היא המפתח לחיזוק הערבות ההדדית ולבניית
חברה טובה וחזקה יותר.
כאמור, מי ניצח על התזמורת הזו היה השף ישראל אהרוני שבעוד כ-3 שבועות מתחיל את צילומי תכנית הטלוויזיה "מאסטר שף", בעונה ה-11, שאמר כי מזה 20 שנה שהוא לא עובד בימי שישי, כי הוא מבשל למשפחתו, אולם חרג ממנהגו כאשר הבין שהפרויקט למען מטרה כל כך חשובה, עזרה ותמיכה במשפחות נזקקות.
בתום האירוע עשרות מתנדבים הגיעו לחלוקת הארוחות למשפחות נזקקות בכל רחבי הארץ.
ולסיום מילה טובה למותג הקולינרי "מאסטר שף" שייצר פעילות חברתית משמעותית, שנוגעת באנשים, ויש בה גם תרומה לקהילה. לחבר בין סדנת בישול איכותית עם אחד השפים המובילים בישראל וגם להעניק לכל משתתף את הזכות וההכרה של תרומה למי שבאמת זקוק לארוחה חמה ואיכותית.
וזה בדיוק מה שהרגשתי – מבורכת, גם למדתי לבשל 3 מנות שאכין למשפחתי, גם נהניתי, וגם תרמתי את המעט שיכולתי.
מזמינה את כולם להצטרף בפעם הבאה