תפריט חדש לרשת "קפה גרג"
אחרי שקראתי כי רשת "קפה גרג" חידשה את התפריט לארוחות הבקר והצהרים הסתקרנתי, וארזתי את בעלי היקר ויצאנו לארוחה בסניף הקרוב לביתנו. המטרה שלי להעביר לכם את החוויה שלי מאוכל טעים, עשיר ומגוון ברשת שמוכרת בעיקר כמקום לשתות קפה ומשהו ליד. חברים תשכחו כל מה שידעתכם כי המנות, הטעמים, הגיוון ואפילו הצלחות מתאימים למסעדת יוקרה במחירים סבירים עד הוגנים מאד. את הקרדיט חשוב לתת לשף הראשי של גרג – אלעד אמסלם המנצח על תזמורת הטעמים..
התפריט החדש כולל גם ארוחות בוקר שכדאי להזכיר פה, כמו ארוחת בוקר גלילי בטעמים של קולינרית ישראלית-ים תיכונית, תוכלו ליהנות מבייגלס עם ג’יבנה ועלי זעתר, מלפפונים ועשבי תיבול עם לאבנה וסומק, טחינה ירוקה עם גרגירי חומוס מתובלים, ריקוטה פלפלים, סלט טאבולה קינואה, וחביתת זעתר. שימו לב שהמנה מוגשת ללא לחם. מחיר 69 ₪.
אבל אני הגעתי לארוחת צהרים, ואהבתי. המנות הראשונות הינן מהמטבח האסיאתי לצד מנות איטלקיות קלאסיות, כמו נאמס ירקות, רול קריספי ממולא בירקות, מונח בעלה חסה עם צ’ילי ירוק, צנונית ועלים ירוקים, לצד רוטב וייטנאמי, מחיר 54 ₪. רול אבוקדו, רול קריספי במילוי אבוקדו, עגבניות מיובשות, בצל סגול וכוסברה, לצד רוטב עשבי תיבול לימון ודבש, במחיר 42 ₪. סלט מלפפונים אסייאתי, רצועות מלפפונים עם כוסברה, נענע ופטרוזיליה ברוטב סאטה בוטנים, פצפוצי אורז, שקדים קלויים ושמן זית. במחיר 42 ₪.
אם בא לכם תוכלו להזמין קפלטי גבינות שישברק במילוי פרמז’ן ומוצרלה על מצע לאבנה, קארי אדום וסלטון עלים. מחיר45 ₪. או למונצ’זו שהם כדורי ריקוטה, מוצרלה ופרמז’ן בציפוי פנקו על רוטב חמאה לימונית ובצל ירוק. במחיר 46 ₪, עוד .
סיום הארוחה היה אירוע בפני עצמו עם פינוק יפני שהוא מנת דגל חדשה – פנקייק ברולה יפני עם שוקולד בלונדי, שוקולד לבן, סוכר שרוף וקצפת. מחיר 48 שח. מי שלא טעם לעולם לא יבין זאת.
להשיג ברשת קפה גרג בכל רחבי הארץ
לכבוד פורים אוזני המן קלאסיות במילוי תמרים ללא גלוטן ברשת ביגה
למי שטרם הפנים, רשת ביגה המתמחה במאפים המיוצרים בעבודת יד ולרגל חג פורים משיקה אוזני המן קלאסיות, במילוי תמרים ללא גלוטן.
אוזני ההמן אלו מיועדות לשוחרי הבריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק. מדובר באוזני המן הנאפים במקום, טריים, פריכים, עשירים בטעמים, עשויים מבצק פריך במרקם חמאתי הנימוך בפה.
מחיר מארז של אוזני המן ללא גלוטן – 47 ₪ (לחבילה ל250 גרם )
להשיג ברשת ביגה בכל רחבי הארץ https://www.biga-bakery.co.il/locations
על שוקולד ללא סוכר, ללא חלב, וטעים שמעתם?
המותג JO.MO משיק סדרת טבלאות שוקולד ללא סוכר, ללא חלב, טבעוני, דל בפחמימות עם 11 טעמים שונים של 3 סוגי שוקולד שונים: שוקולד מריר, שוקולד בסגנון חלב ושוקולד בסגנון לבן. שוקולד עם המתקה ממקורות טבעיים שאינם סוכר, טבעוני, ערך גליקמי נמוך, דל בפחמימות זמינות, מכיל סטיביה ופרי הנזיר, ללא ממתיקים מלאכותיים, מועשר בסיבים תזונתיים, ידידותי לקיטו וכשר.
מוצרי הסדרה כוללים 11 טעמים שונים: מריר 99.9%, מריר 80%, מריר 66%, מריר 66% בטעם קפה, מריר 66% עם שבבי שקדים קלויים במלח, שוקולד בסגנון חלב 46% עם שברי פקאן קלוי, בסגנון חלב 46% עם שברי אגוז לוז קלוי, בסגנון חלב 46%, בסגנון חלב 46% בטעם תפוז, בסגנון לבן 39% עם פטל והיביסקוס ובסגנון לבן 42% עם פולי קקאו קלויים.
השוקולד של JO.MO מתאים לאוהבי השוקולד עם טרום סכרת וסכרת, למי שלא צורך חלב מסיבות בריאותית ומצפוניות, לטבעונים ולנמנעים מלקטוז וחלב, כמו כן הסדרה ידידותית לקיטו, כי ב JO.MO מאמינים שלכולם מגיע שוקולד טעים: "תשעה מתוך כל עשרה אנשים אוהבים שוקולד והעשירי משקר" – ג'ון ק. טוליוס.
ניתן להשתמש בטבלאות גם לאפייה ולקינוחים.
מחיר : 26.90 ש"ח 29.90 ש"ח
ניתן להשיג באתר : https://www.jomo-chocolate.co.il/ ברשתות מזון, רשתות שיווק ובנקודות מכירה ברחבי הארץ
תחליף סוכר להמתקה של המותג SweetZero (סוויט זירו)
שחקן חדש בשוק תחליפי הסוכר נכנס לישראל, המותג: SweetZero (סוויט זירו), המציע מתיקות טבעית הקרובה מאוד בטעם לסוכר רגיל, ללא קלוריות וללא טעמי לוואי.
הממתיק מבוסס על רכיבים טבעיים, 0 קלוריות, ללא טעמי לוואי, נמס בקלות, מתאים לטבעונים ולסוכרתיים.
מדובר על מוצר המציע חלופה מצוינת לסוכר למי שמחפש פתרונות בריאים יותר מסוכר. משתלב נהדר בקפה ותה וכן בכל המשקאות הקרים והחמים, יוגורטים, סמודייז ,שייקים וכן גם אפיה ובישול. מתאים גם לילדים, לטבעונים, סוכרתיים וקטוגנים. בשונה מממתיקים אחרים בשוק הוא נמס בקלות רבה במשקאות חמים וקרים.
הממתיק החדש של SweetZero מבוסס על 2 רכיבים טבעיים בלבד: אריתריטול, המצוי גם בפירות כמו אגס וענבים, וסטיביול המופק מצמח הסטיביה, הידוע והנפוץ בשימושיו כממתיק טבעי. כפית סוכר = כפית SweetZero.
מחיר 24.90 ₪
ניתן להשיגו ברשתות טבע, חנויות שקדיה, בתי טבע נבחרים ובאתר האינטרנט canbari.co.il
חורף זה מרק טוב, ומרק טוב זה הסירים של סולתם
הסירים של "סולתם" הם המושלמים למרקים של החורף, במיוחד שניתן להגיש אותם היישר למרכז השולחן והם הופכים למרכז תשומת הלב.
השף גיל אבירם, בשיתוף עם מותג הבישול והאפייה סולתם, מציע מתכון למרק אפונה קלאסי ומפנק. השילוב בין אפונה טרייה, תפוחי אדמה, ונענע קצוצה מעניק למרק מרקם חלק וטעמים עשירים, הדבר הנכון לאווירה חורפית מושלמת.
מצרכים: 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות, 4-5 שיני שום, 1 תפו״א גדול חתוך לקוביות, 1 שקית אפונה של סנפרוסט, חופן נענע קצוצה,ציר עוף/ ירקות
אופן הכנה: לאדות את הבצל עד לשקיפות במעט שמן, להוסיף את השום ותפו״א ולאדות עוד 3-4 דקות. לבסוף מוסיפים את האפונה, את ציר העוף או הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על אש קטנה עד שתפוחי האדמה רכים.
מתבלים במלח ופלפל לבן ומוסיפים את הנענע הטרייה. לבסוף טוחנים את המרק בבלנדר מקל עד שהוא חלק. מתקנים תיבול אם צריך.
ניתן להוסיף חופן אפונה נוסף לאחר הטחינה לטקסטורה נוספת או קרוטוני שום.
מותג כלי הבישול והאפייה סולתם www.Soltam.co.il
תרשמו ביומן, 6 במרץ יש לכם פגישה עם אסף גרניט
אם בא לכם להיות הכי קרוב שאפשר לשף המיתולוגי בעל כוכב מישלן, אסף גרניט, אתם מוזמנים לערב השראה ויצירה בעיר חיפה
הערב החווייתי יערך האירוע ייערך בהוט סינמה בעופר גרנד קניון חיפה, לתושבי חיפה והסביבה, ביום חמישי ה-6 למרץ, במסגרתו תיערך הרצאה של אסף גרניט: "חוויה ללא פשרות", בה הוא יספר על פועלו בתחום הקולינריה בארץ ובעולם, ב 15 השנים האחרונות, כיצד הפך יחד עם קבוצת מחנה יהודה להצלחה גלובלית החולשת על למעלה מ -30 פרויקטים ומיזמים בארץ ובעולם.
19:00 – התכנסות
19:30 – הרצאתו של אסף גרניט "חוויה ללא פשרות"
כל אחד מהמשתתפים יקבל בתום ההרצאה שקית אישית עם מגוון מתנות של הגרנד קניון. מחיר כניסה: 100 ש"ח
הוט סינמה בעופר גרנג קניון חיפה הרצאה של אסף גרניט ב-6 במרץ