חומרים לריבת תאנים:
500 גרם תאנים מיובשות
1 כפית קינמון
1/2 כוס יין אדום מתוק
200 גרם סוכר
2.5 כוסות מים
גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון
חומרים לבצק פריך:
200 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
370 גרם קמח
אופן הכנה:
ריבת התאנים: מבשלים על אש בינונית במשך שעה את התאנים והחומרים הנלווים, עד שהתערובת מסמיכה והופכת לריבה. מורידים מהאש, ולאחר שהריבה מתקררת טוחנים במעבד מזון.
הבצק: מעבדים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד.
העוגיות: מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ, מזליפים פס ריבה ומגלגלים לצורת צינור. בצורה זו מכינים מספר צינורות עד שנגמר הבצק. מכניסים לפריזר להקפאה.
אפייה: לפני האפייה מוציאים את הצינורות מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים על מגש אפייה, ואופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
באדיבות קונדיטוריית "חטאים מתוקים" בנווה צדק תל אביב