חומרים לריבת תאנים:

 

500 גרם תאנים מיובשות

1 כפית קינמון

1/2 כוס יין אדום מתוק

200 גרם סוכר

2.5 כוסות מים

גרידת לימון

2 כפות מיץ לימון

 

חומרים לבצק פריך:

 

200 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

370 גרם קמח

 

אופן הכנה:

 

ריבת התאנים: מבשלים על אש בינונית במשך שעה את התאנים והחומרים הנלווים, עד שהתערובת מסמיכה והופכת לריבה. מורידים מהאש, ולאחר שהריבה מתקררת טוחנים במעבד מזון.

 

הבצק: מעבדים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד.

 

העוגיות: מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ, מזליפים פס ריבה ומגלגלים לצורת צינור. בצורה זו מכינים מספר צינורות עד שנגמר הבצק. מכניסים לפריזר להקפאה.

 

אפייה: לפני האפייה מוציאים את הצינורות מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים על מגש אפייה, ואופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

 

 

באדיבות קונדיטוריית "חטאים מתוקים" בנווה צדק תל אביב