עוד מתכונים ליום העצמאות:
רכיבים:
10 פטריות פורטובלו גדולות וטריות
3 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור
צילום:דניאל לילה
לפסטו:
צרור בזיליקום
100 גרם צנוברים או אגוזים אחרים שאוהבים
1/3 כוס שמן זית
1 שן שום
1 מיץ מלימון אחד
כפית מלח
אופציה: 2 כפות פרמז'ן מגורר
אופן הכנה:
מערבבים את הפטריות בקערה עם שמן זית מלח ופלפל, שמים על הברביקיו ל 5 דקות בכל צד . מורידים מהאש ושמים על מגש הגשה.
במקביל, מכניסים למעבד מזון בזיליקום, צנוברים, שום , לימון , מלח וגבינה מגוררת.
מפעילים את מעבד המזון בפולסים תוך כדי הזלפת השמן זית עד לקבלת מרקם אחיד.
בכפית מורחים מעט פסטו על כל פטריה וזוללים.
צילום:דניאל לילה