עוד מתכונים ליום העצמאות:

 

רכיבים:

10 פטריות פורטובלו גדולות וטריות

3 כפות שמן זית

מלח גס ופלפל שחור

 

צילום:דניאל לילה

לפסטו:

צרור בזיליקום

100 גרם צנוברים או אגוזים אחרים שאוהבים

1/3 כוס שמן זית

1 שן שום

1 מיץ מלימון אחד

כפית מלח

אופציה: 2 כפות פרמז'ן מגורר

 

 

אופן הכנה:

מערבבים את הפטריות בקערה עם שמן זית מלח ופלפל, שמים על הברביקיו ל 5 דקות בכל  צד . מורידים מהאש ושמים על מגש הגשה.

במקביל, מכניסים למעבד מזון בזיליקום, צנוברים, שום , לימון , מלח וגבינה מגוררת.

מפעילים את מעבד המזון בפולסים תוך כדי הזלפת השמן זית עד לקבלת מרקם אחיד.

בכפית מורחים מעט פסטו על כל פטריה וזוללים.

 

צילום:דניאל לילה