פחמימות זה רע? ממש לא (באדיבותה של סוזן בוורמן, מדריכת תזונה גלובלית, הרבלייף)
קמתם בבוקר, הרגשתם רעבים ואכלתם מאפה רק כדי לגלות שאתם רעבים כעבור שעה. מה הסיבה? מאפים עשירים בסוכר, קמח מזוקק ומעט חומרים מזינים אחרים. כשאוכלים פחמימות מזוקקות מקבלים "בוסט" מהיר של אנרגיה, ולאחריו מגיעה ירידה תלולה היוצרת תשוקה למאכלים ממותקים יותר ולקלוריות ריקות שיעלו שוב את רמת הסוכר בדם. זאת בניגוד לפחמימות בריאות כמו ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים, שמתעכלות לאט יותר, מונעות עליות וירידות מהירות ברמות הסוכר בדם, שומרות על תכולת הסיבים התזונתיים, ומשביעות.
לפחמימות יצא שם לא טוב וכמעט כל דיאטה הופכת אותן לאויב. האמת היא שללא פחמימות גופכם יתקשה בביצוע פעולות יום-יומיות. פחמימות הן הדלק שמניע את הגוף, והן משמשות כמקור הדלק העיקרי גם עבור המוח ותאי הדם האדומים. נכון, גם שומן משמש כדלק, אך כדי שהשומנים יתפרקו לחלוטין ויספקו לגוף אנרגיה פירוק הפחמימות צריך להתבצע בו זמנית. כדי לאפשר זאת, התפריט שלכם צריך לכלול כמות מספקת של פחמימות.
הסיבה למוניטין הגרוע של פחמימות היא שהן מתקשרות למזונות עמילניים ומעובדים, עשירים בפחמימות ודלים בחומרים מזינים דוגמת אורז לבן, פסטה, לחם לבן וממתקים. ישנם מקורות לפחמימות שמספקים גם שפע של ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ופיטונוטריאנטים. לכן, שינו לב, אם אתם מקפידים על תפריט דל פחמימות, ייתכן שאינכם צורכים חומרים תזונתיים חשובים לשמירה על בריאותכם.
המקורות הבריאים ביותר לפחמימות כוללים לרוב מזונות לא מעובדים השומרים על תכולת הסיבים התזונתיים והחומרים המזינים דוגמת פירות, ירקות, חלב, קטניות ודגנים מלאים. במקביל, מומלץ להגביל את צריכת הפחמימות והסוכרים המעובדים דוגמת מאפים, משקאות מוגזים, חטיפים ממותקים, אורז לבן ודגנים, פסטות וקרקרים מקמח לבן. מזונות שאינם מציעים ערך תזונתי גבוה.
סוכר הוא פחמימה ומומלץ להגביל סוכרים מוספים דוגמת סוכר שולחני, דבש, סירופים, וכדומה. עם זאת, מזונות שמכילים סוכר טבעי הם סיפור אחר לגמרי. כשאנשים מחליטים להימנע מאכילת פירות מכיוון שהם מאמינים שהם "עתירי סוכר", הם טועים. פירות הם אחד מהמזונות הבריאים ביותר שתוכלו לאכול, והם מכילים הרבה יותר מסוכר.
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לצרוך פחמימות בריאות יותר:
- במקום אורז לבן ותפוחי אדמה, נסו אורז חום או דגנים מלאים אחרים דוגמת בורגול, שעורה, דוחן או קינואה
- במקום פסטה רגילה נסו פסטה מחיטה מלאה, קטניות, עדשים או בטטות
- במקום לשתות מיץ פירות אכלו פירות טריים שלמים
- כחלופה ללחם לבן, קרקרים, דגני בוקר וחטיפים מעובדים, העדיפו לחם המכיל 100% דגנים מלאים
ושיהיה לכם בתיאבון.
ארוחת חג אקולוגית
עניין חשוב בחג הם הכלים. לפני שנה אושר המס על הכלים החד-פעמיים העשויים פלסטיק, והם עולים הרבה יותר ממה שעלו עד כה. מה עושים? הפשוט הוא לחזור ל"אולד סקול" למה שרגילים, לבשל ולהגיש בכלים רב-פעמיים וכמובן גם לשטוף את הכלים במדיח כלים חסכוני ובכך לחסוך בזבוז רב של מים בעת הניקוי.
אבל ישנם גם פתרונות אקולוגיים חד-פעמיים במיוחד בגזרת הבישול, כמו: תבניות אפייה מתכלות המיועדות לאפיה ולהגשה, עשויות נייר לא מולבן, נטול כלור ועמיד בפני שמן, או רדיד אלומניום העשוי 100% אלומניום ממוחזר, נייר
אפייה אקולוגי וטבעי, מנג'טים לאפייה מנייר מולבן להכנת קישים, לחמניות, מאפינס ושאר המאפים.
ממליצה בחום להשתמש בנייר האפייה 100% טבעי ואקולוגי ללא הלבנה בכלור, נייר איכותי בעל ציפוי סיליקון טבעי, הנמצא בשפע בטבע ואינו רעיל. ללא גלוטן, נקי מחומרים רעילים. ניתן להשליכו לקומפוסט. ללא רכיבים
מהחי, טבעוני. מתאים למיקרו-גל ולתנור לחום של עד 240 מעלות. אריזה ידידותית לסביבה:
קרטון ממוחזר עם דבק לא רעיל, ללא הלבנה בכלור ודיו על בסיס ירקות.
ולבסוף, קשטו את השולחן בירוק של הטבע, זר נענע או פטרוזיליה אפשר במקום פרחים, ואל תשכחו למחזר את האשפה.
את המוצרים אקולוגיים של חברת אורגניקזון, ניתן להשיג באתר בשבילנו ובאתר סופר פארם.
https://www.b-shvilenu.co.il/items/1571864-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A8-
%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%99-
מותג כלי הבישול והאפייה roso משיק את roso Grill, גם אופה, גם מבשל וגם יפה
כלי ייחודי המשלב בין שני הפריטים השימושיים ביותר בכל מטבח בשנים האחרונות – רוסטר ופלנצ'ה. צלייה ובישול בכלי אחד. הכלי גם מאד יפה ואסתטי, כך שתוכלו להגיש איתו את האוכל היישר לשולחן.
כלי מלבני וגבוה, עם מכסה ארומטי, בעל פסי גריל המאפשרים צלייה של נתחי בשר גדולים, דגים וירקות וציפוי נונסטיק למניעת הידבקות המזון. לכלי גריל עיצוב אסתטי ונוח לשימוש, המתאים לבישול, לאירוח ולהגשה, מתאים לבישול בתנור עד 180 מעלות, בעל דופנות גבוהות במיוחד, המסייעות בתהליך בישול נקי, בעל מכסה המאפשר מזיגת רטבים או יין באיטיות תוך כדי בישול, מתאים לכל סוגי הכיריים, כולל אינדוקציה, ומעניק חווית בישול ושדרוג חדשה.
המותג roso הוא מותג הבית של רשת COOK AND BAKE, מותג לכלי בישול ואפייה שנולד מתוך עשרות שנות ניסיון עם טבחים מרחבי העולם והיכרות עם מיטב היצרנים הבינלאומיים. מחיר מיוחד לרגל ההשקה, 199 ₪ בלבד במקום 599 ₪ במהלך חודש ספטמבר
להשיג בסניפי רשת "קוק אנד בייק" ובאתר https://www.cook-bake.co.il /
רשת COOK AND BAKE, מציעה גם בקבוקי שתיה מנירוסטה, שיש בהם תרומה לכדור הארץ בהפחת השימוש בפלסטיק, ומשיקה שני מותגים מובילים בתחום. המותג Ibili, מותג ספרדי איכותי עם בקבוקים בעיצוב צעיר וקופצני. הבקבוקים שומרי קור למשך 8-10 שעות, עשויים דופן נירוסטה כפולה, מגיעים בשני גדלים ועם סגירת ואקום.
והמותג Boddels, מותג הבקבוקים המוביל בעולם, בקבוקים עם דופן כפולה, העשויים מפלדת אל חלד, עם טכנולוגיית BPA Free מונעת חלודה, עיצוב נקי וקלאסי בצבע כסוף עם חבק צבעוני עשוי סיליקון המונע מהבקבוק להחליק מהיד, מכסה הברגה איכותי אטום לנזילות. שומר על משקאות קרים עד 24 שעות ומשקאות חמים עד 12 שעות בזכות הדופן הכפולה של הבקבוק.
עכשיו הזמן לרכוש סירים ב"סולתם" כי יש הנחות ענק
חברת 'סולתם' יוצאת לקראת החגים בהנחות עד 60% הנחה על מגוון כלי בישול לחברי מועדון ומצטרפים חדשים, לצד מחירי חג של פעם בשנה.
רוצים דוגמה? מארז 2 מחבתות, 26 ס"מ + 20 ס"מ, עם ציפוי Non Stick ב – 129 ₪ במקום 389 ₪, פלנצ'ה יציקה 31 ס"מ עם עם ציפוי Non Stick ב-149 ₪ במקום 599 ₪. מארז 5 חלקים, מחבת 24 ס"מ ,סיר 20+24 ס"מ עם ציפוי Non stick איכותי, בגימור דמוי שיש ב-299 ₪ במקום 849 ₪, מארז סכו"ם מהודר 24 חלקים ל-6 סועדים ב –99 ₪ במקום 449 ₪, מארז 3 סכיני שף ב-99 ₪ במקום 439 ₪. הזדמנות שווה בטח אם התכוונתם לרכוש או להביא מתנה שיש בה שימוש לטווח ארוך לקראת החגים.
4 טיפים שחברת סולתם ממליצה על שדרוג ועריכת שולחן החג
סיר למרכז השולחן ליצירת אפקט ה"וואו"
צובעים את השולחן, נסו לבשל תבשילים צבעוניים כמו עגבניות ופלפלים אדומים, שלבו עשבי טיבול בצנצנות כמו פרחים, ופרחי שדה טבעיים, כולם יעשו את העבודה
לבחור כלי בישול שקל לנקות, וניתן למצוא כלים יפים וחגיגיים, שגם משדרגים את "אחרי הארוחה".
משקיעים במנה בבישול ארוך, מנה מנצחת שהיא מרכז תשומת הלב באחד כלי הבישול של המותג.
להשיג ברשת חנויות סולתם. https://soltam.co.il/
הדור הבא, מכשירי הטיגון ללא שמן
מסתבר שניתן להכין את מרבית המאכלים גם ללא שמן, מבלי להתפשר על הטעם ולהטיב עם הבריאות.
מכשיר דיגיטלי ועוצמתי לטיגון ללא שמן של חברת DECKER & ,BLACK מציג טכנולוגיה הכוללת מערכת מהירה של זרימת אוויר חם בטמפרטורה יציבה לטיגון עם מעט מאוד שמן או ללא שמן בכלל, לקבלת אוכל בריא ופריך עם 99% פחות שומן וטעם נהדר. מנוע עוצמתי של 1500 וואט מאפשר בישול מהיר ואחיד תוך מספר דקות וכולל 9 תוכניות בישול מיוחדות ושונות המתאימות להכנת מרבית סוגי האוכל, לבישול, אפייה, טיגון וחימום, כדוגמת צ'יפס, ירקות, עוף, נקניקיות, דגים, בשר, פיצות ואפילו עוגות! ניתן לכוון את הטמפרטורה בין 80 ל- 200 מעלות ובנוסף לכוון טיימר בין 0 ל- 60 דקות המציין על ידי צפצוף כשתהליך הבישול הושלם. המכשיר הוא דיגיטאלי לחלוטין ובעל מסך מגע קל ונוח לשימוש. כולל מיכל עם קיבולת גדולה בנפח של 3.5 ליטרים, שיכול להכיל עד 800 גרם של תפוחי אדמה (4-6 מנות).
מגיע בצבע שחור בגימור מבריק ויוקרתי. מחיר: 1290 שקלים.
BLACK & DECKER – להשיג אצל המשווקים המורשים ובאתר היבואן סיריוס אלקטרוניקה www.Sel.co.il
הכירו את ענפי הצבר שיעשו לכם מהפכה בריאה בצלחת
מקורו של הסברס במקסיקו שם מגדלים 4 מיליון דונמים של סברס. כעת, חוות צברי אורלי שבנגב, משיקה מוצר חדש המורכב מענפי הצבר. המגיע שטוף, חתוך ומוכן לבישול, הקפצה, טיגון ותוספת לסלטים שונים. מגיע קפוא במשקל של 1 ק"ג נטו, וניתן לאחסן את המוצר במקפיא עד 24 חודשים, מרגע הייצור.
אחד השימושים העיקריים של ענפי הצבר הוא לבישול, לפני כן מומלץ לשפוך את תוכן השקית לפי הכמות שרוצים למים רותחים, לבצע חליטה במשך 5 דקות. לאחר מכן יש לשטוף במים פושרים או קרים כדי למנוע את הופעת ג'לי הענף לאחר הוספת הענפים לתבשילים. נסו להכין שקשוקה ירוקה עם עלי צבר, עוף מוקפץ בעלי צבר, או אפילו סתם שייק עלי צבר עם פירות העונה שהם שיא הבריאות והטעם.
מחקרים רפואיים קבעו באופן חד משמעי כי ענפי הצבר תורמים רבות לבריאות האדם מורידים את רמת הסוכר והכולסטרול בגוף ואף הגדירו אותו כ"דבר הבא" בכל הנוגע לתזונה בריאה. הירק משפר את פעילות מערכת השתן ואף מקל במצב של עצירות, מסייע במניעת עלייה במשקל, מגביר את האנרגיה בגוף, מאזן את החומציות ברירית הקיבה, מפחית צרבות, יעיל נגד כיבים וטחורים ומשפר את פעילות הכבד ומחזק את המערכת החיסונית.
מחיר: 20 ש"ח לחבילה
ניתן להשיגו דרך אתר האינטרנט של החווה, בקרוב גם ברשת טבע קסטל, רשת ניצת הדובדבן ובחנויות טבע ברחבי הארץ.
אתר הבית של החווה https://www.ocf.co.il/
ובסוף הארוחה כוס תה להוריד את האוכל, עם החליטות החדשות של תה פומפדור
מותג התה פומפדור מציע חליטת רימונים במיוחד לראש השנה העשויה מפירות אמיתיים, ללא קופאין וללא תוספת סוכר. החליטה בטעם רימון, ומלאה ביתרונות בריאותיים וגם ללא קפאין וללא תוספת סוכר.
טעם נוסף נבחר הוא קמומיל דבש, החליטה האהובה על הישראלים והחורף הזה היא מקבלת טוויסט עם תוספת טעם של דבש אמיתי, המעניקה מעט מתיקות מעודנת למשקה. חליטה טבעית, מכילה פרחי קמומיל ( 94%), חומר טעם טבעי בטעם דבש, וגרגירי דבש (0.1%). עשויה מרכיבים 100% טבעיים וללא קפאין עם דגש על בריאות ואיכות עלי הצמחים והתבלינים, מה שמבטיח את ייחודם.
המותג פומפדור מגיע מבית טיקנה, חברה גרמנית בת 125 שנים. החליטות של פומפדור עשויות מחומרי גלם מובחרים, הנבחרים בקפידה ועוברים הישר מהקטיף למעבדות בגרמניה, לבדיקות איכות מחמירות.
מחיר מבצע משוער במיוחד לחגי תשרי: 10.00 ₪ במקום 13.90 ₪ – במהלך חודשים ספטמבר – אוקטובר.
להשיג ברשתות המזון
פרכיות ביס בטעם שוקולד של POOF
אי אפשר בלי משהו מתוק ליד התה, נכון?
מותג החטיפים המלוחים POOF נכנס לראשונה לקטגוריית הפריכיות המתוקות ומשיק סדרה חדשה של פריכיות ביס בציפוי שוקולד עשיר. הפריכיות עשויות מאורז מלא, ללא צבעים מאכל וחומרים משמרים, ומגיעות ב-4 טעמים נפלאים: שוקולד חלב, שוקולד מריר, שוקולד תות ושוקולד תפוז. 19 קלוריות בלבד ליחידה.
מחיר : 7.9 ₪
להשיג בכל רשתות המזון
חג שמח ושנה טובה ומתוקה.