מרק גזר חורפי
למה בחרתי בגזר?
א. בגלל הטעם ? המתיקות, העידון, הסמיכות והגוף שהוא נותן למרק
ב. בגלל הצבע הנהדר ? כתום שעושה תחושת אביב גם בחורף.
ג. בגלל הערך התזונתי של הגזר - שעליו ארחיב מעט.
ד. בגלל שהייתה לי במקרר שקית גזר ? וניצול מצאי הוא סיבה לא פחות טובה.
גזר ותזונה ? על קצה המזלג
גזר בריא לעיניים- ככה אמא שלי היתה אומרת. ואמהות הרי תמיד צודקות!
הגזר הוא מקור מצוין לויטמיןA ולבטא קרוטן (המעניק לגזר את צבעו).
הבטא קרוטן הוא אנטיאוקסידנט חזק ומסייע לגוף בהגנה ושמירה על בריאותם של איברים ומערכות רבות. החל ממערכת החיסון, העור, העצמות וגם הראייה (במיוחד ראיית הלילה)
בדומה לעגבנייה, גזר מבושל (ומעוך) בריא ומזין יותר מהגזר הטרי. גם האינדקס הגליקמי של גזר מבושל נמוך יותר: 49 לעומת 97 לגזר טרי.
את הגזר כדאי לבשל עם מעט שמן זית שמסייע בספיגת הויטמינים והאנטיאוקסידנטים.
הערך הקלורי של הגזר הוא נמוך ? רק 41 קלוריות ל- 100 גרם.
מתכון מהיר וקל - מרק גזר
המרכיבים (ל-8 מנות):
· 2 בצלים קצוצים גס
· 2 כרשות פרוסות לטבעות
· 1 שן שום פרוסה
· 10 גזרים קלופים ופרוסים לטבעות
· 4 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים
· 4 גבעולי סלרי פרוסים לטבעות קטנות
· 1/2 פלפל צ'ילי (לאוהבי החריף, לא חובה)
· 2 כפות שמן זית
· 2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ (או 2 קוביות דורות)
· 1 כף דבש
· פלפל שחור + מלח
אופן ההכנה
1. מטגנים קלות בשמן את הבצל, הכרשה וכשהם הופכים לשקופים מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב עוד דקה.
2. מוסיפים את שאר הירקות, וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך מספר דקות.
3. מכסים את הירקות במים ומבשלים עד לריכוך (כחצי שעה).
4. מוסיפים ג'ינג'ר קצוץ, מלח, פלפל ודבש וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
5. מסירים מהאש, וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרק סמיך. אם סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים.
טיפים ועצות שוות
· לגיוון פיקנטי (אם לא הוספתם צ'ילי למרק), ניתן להחליף את הדבש ברוטב צ'ילי מתוק.
· לקבלת טעם אסייתי, ולאירוח חגיגי, ניתן להוסיף למרק (בשלב 3) קופסה של מי קוקוס.
· להגשה, ניתן לקשט כל מנה בכף שמנת, או לזלף מעט שמן זית.
· ניתן להגיש עם שברי קרקרים איכותיים (כמו בתמונה שלי) או קרוטונים.
שיהיה חיים וטעים!





React to WordPress