מתה על חנוכה.
בחיי, אין חג יותר משמח מזה, גם נרות צבעוניים על כל חלון, גם קרנבל של הצגות ילדים בכל פינה בארץ, יתרון משמעותי למי שגר בסוף העולם שמאלה, כמוני.

וגם, הכי חשוב, סופגניות מתוקות, מצופות בשוקולד או קרמל, ממולאות בריבה או ריבת חלב. יאמי...

אבל, אין ספק שמה שתמיד מחמם לי את הלב ומענג לי את החך אלו לביבות חמימות, אפשר מתוקות ואפשר מלוחות. אפשר להוסיף גבינות או ירקות מגורדים בפנים  ואפשר ככה, נקי, בסיסי, ופשוט פשוט . בקיצור, חוויה קולינרית מארבעה רכיבים בלבד.

בנוסף לכל הטוב הזה, וכאילו לא די בכך שלביבות כשלעצמן הן ארוחה בפני עצמה, אם אפשר לשלב את הכנתן באחר צהריים של בילוי עם הילדים - בכלל הרווחתי מכל העולמות וקצת יותר.

גייסתי את הקטנה, עוד מעט בת שלוש, ואת חברתה שהגיעה להתארח, לטובת הכנת הלביבות. המתכון וההסברים - מיד. רק קודם כל, רגע, שתיהן צריכות פיפי.
 

מצרכים:
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 ביצים
חצי כוח קמח
חצי כוס אטריות סבתא
1 שקית אבקת אפייה
טיפה'לה מלח ופלפל גרוס.

זהו המתכון הבסיסי. אליו אפשר להוסיף ירקות מגורדים: גזר, בצל, בטטה, דלעת, קישוא, קוביות חצילים ועוד. כל מה שיש בבית.
ניתן להוסיף גם גבינות, רק להיזהר עם גבינות רכות כמו גבינה לבנה או קוטג' כי הן מדללות את התערובת. כדאי להתמקד בגבינה צהובה, צפתית או בולגרית וכדומה. אצלי הקטן אלרגי לחלב ולכן לא עשינו את התערובת חלבית, אבל אין ספק שזה משדרג את הלביבה לגמרי!

בנוסף, קיימת האפשרות המתוקה: להוסיף צימוקים, פירות יבשים חתוכים קטן או קליפות הדרים מסוכרים, קינמון ומעט סוכר וניל לתערובת.
 

אופן ההכנה:

בשלב הראשון שמים את האטריות במים רותחים, כך שעד שמוסיפים אותן לתערובת הן עוברות חצי בישול.
בשלב השני מציבים מחבת עם שמן על האש.

לשלב הבא צריך:
פומפייה
קערה גדולה לערבוב
ושתי ילדות חמודות.
לאחר שמקלפים את תפוחי האדמה ומגררים בפומפייה לתוך קערה הגדולה, מוסיפים את הקמח ואת הביצים:

 

מסננים את האטריות מהמים ומוסיפים אותן לקערה, ממליחים מעט ומפלפלים בעדינות.
מערבבים היטב, ובעזרת כף רגילה מניחים בעדינות במחבת.
כאשר צד אחד מוכן, אחרי בערך דקה, הופכים.
הלביבות מוכנות פחות או יותר כשהן נראות ככה:
 
 

מעבירים מהמחבת ישר לנייר סופג:

 


 
לי יצאו מהכמויות שרשמתי בערך 14 לביבות כאלה, בתמונה יש 13... כי הייתי חייבת לטעום. 

למעשה ? זהו, מוכן. מומלץ לסדר בצלחת עם גבינה לבנה או קוטג' ליד, ירקות טריים חתוכים - ובתיאבון. 

כמובן שקיימת גם הגרסה למבוגרים: בתוך סנדוויץ', לחם פרוס טרי טרי עם גבינה לבנה וסחוג.

 

בכל מקרה , מה שלא נבחר לעשות עם הלביבות הללו , ואיך שלא נאמץ אותן - מתוקות או מלוחות, בתוך כריך או בצלחת - מה שבטוח, הן טעימות שחבל על הזמן!
אפשר לראות בחיוך, לא?

ועכשיו תסלחו לי, יש לי איזה סנדוויץ' לפרק.