האח הגדול 4: באוטובוס הזה הנשים מקדימה
הקדמה וגילוי נאות
בשלוש שנים האחרונות ביליתי את ימי החורף הקרים בהרי ירושלים בחדר השידור (הקונטרול) של תוכנית "האח הגדול", כשאני מנסה לדלות סצנות מול יותר מחמישים מצלמות שמכסות כל פינה בבית. אני מחובר לתוכנית רגשית וגם מקצועית ונהניתי שם מכל רגע. השנה, לפי דרישת היקום, אני לא שם והפעם איהנה מהאח הגדול כצופה מן המניין.
עוד ב - onlife:
הצעת עבודה של 50,00 ש"ח בחודש: חשפנות בקולוסאום- לגיטימי או מגונה?
מה הקשר בין האח הגדול, יפה ירקוני והבצורת? טור חדש
מה המתנה שמעניקה מלכת אנגליה לקייט מידלטון ליומולדת?
בכל עונה אני מקבל טלפונים ופידבקים מיד אחרי הפרק הראשון, בסגנון "מה זאת חבורתה פריקים הזאת?", "ואללה השנה נראה לי יהיה מה זה משעמם..." , כולל ביקורת קשה על המלהקים ואנשי התוכן שפשוט לא דאגו לאנשים מספיק מעניינים.
אז ככה, זה נובע מהרבה סיבות. אנשים קודם כל עדיין מחוברים רגשית לעונה הקודמת. הם מתגעגעים לשטויות של ג'קי מנחם, לרגישות של שפרה קורנפלד ולמתיקות של אלירז שדה. הם יצרו קשר רגשי עבות עם הדמויות איתן בילו יותר ממאה ימים בערוץ 20. ככל שהזמן עובר והחיבור הזה בין הצופה לדמויות בוילה בנווה אילן מתהדק, התלונות האלו נעלמות כלא היו.
אז למי שלא הבין זהו הקונספט למעשה: בואו נכניס חבורת אנשים, נצלם אותם צילום מקדים (תעודות הזהות) שיראה שהם שרוטים/מנותקים/מפונקים/הזויים ובמשך כל העונה נטרח להראות לכם שיש בנאדם רגיש מאחורי כל שריטה.
ואז הפלא ופלא, פותנה היא כבר לא מחבלת שמתפללת לאללה שלוש פעמים ביום אלא אישה רגישה וכנה שעושה אחלה של מקלובה ויוסי בובליל הוא לא רק מזרחי עילג אלא גם עם לב רחב. מה שבטוח הוא שאותם אנשים ש"בוכים" על טיב האנשים ואומרים שלא יראו את התוכנית השנה, הם אותם אנשים שיתקשרו אלי באחת בלילה לשאול למה בשידור רואים את הבריכה הריקה ולא את החדרים והאם קורה משהו דרמטי. לכל התוהים, אני עונה בדרך כלל "אמא לכי לישון, לא קורה כלום ויש לך משמרת מוקדמת בבית חולים מחר..."
אז מה קורה העונה?
מיטב התוצרת הפריפריאלית
אם לעונה הקודמת היה שיק של ליין מסיבות ב"חתול והכלב" התל אביבי, לעונה הזאת יש שיק די ברור של סלון כלות בקריית ביאליק. מלהקי האח הגדול הביאו לנו ממיטב התוצרת הפריפריאלית שהארץ שלנו יכולה להניב: מאוהד בית"ר מיליטנטי ומסוגר ועד לספר צמרת חיפאי בעל גינוני דיווה שלא היו מביישים את לייזה מינלי בגדולתה. ימני הזוי מול שמאלני דמיקולו. גולדיגרית מזויפת אל מול רוסייה מוסלמית עם סיפור חיים קשה. הייתי בטוח שאוטוטו גם מכניסים מש"קית ת"ש שתטפל בכל הבעיות האלו.
האוטובוס של האח הגדול יצא לדרך- הנשים מקדימה
אבל בעונה הזאת יש בעיקר בשורה למין הנשי. לא עוד ילדות יפות מראה וקלות דעת כמו אלין ונופר, לא עוד כלה במנוסה כמו ליהיא גרינר הפתטית. הפעם יש לנו נשים חזקות, מאמינות ואדוקות, ובעזרת השם, אתם עוד תתגעגעו לעדינות של פרידה שלא קיבלה תקציב לנייר גלגול.
כשזיווה "אל תתעסק איתי, יש לי משפחה מבית שמש" בהנם וברי "השם יביא לך כלה צדיקה" סימון ייכנסו חזיתית בקים רטוש המסכן שיתבלבל בין מזלג החרסינה החלבי למזלג המתכת הבשרי, לא תישאר זגוגית שלמה בבית האח. שתי הצדיקות כבר הדביקו לעורך דין כבד המשקל את הכינוי "הדוב המרקד" ואני לא אתפלא אם הן כבר לא בונות לו רצועה ושרשרת.
מי אמר "הדרת נשים"? האוטובוס של האח הגדול יצא לדרך וכרגע מי שיושב בקדמת האוטובוס הן דווקא הרבניות. מי שתנהג את האוטובוס היא עוד אישה חזקה שעוד לא יצאה מקליפתה והיא יעל "אני האחות האבודה של אורנה בן דור" ברון.
כרגע היא עוד משתעשעת בהטרדות המיניות הבוטות היא חוטפת מרגב, ילד השמנת שהחמיא לה על הטוסיק המוצק שלה, אבל אל תטעו, המחמאות הקינקיות שהיא מקבלת היום על ירכי הברזל שעיצבה בשיעורי פילאטיס, לא יפריעו לה לרוצץ את גולגולתו של שי רגב העשיר בשנייה שיעלה לה על העצבים בעזרת אותן ירכיים מעוצבות שרכשה אצל דליה מנטבר.
ליבי ליבי על הזוג הצעיר והטרי שצפינו בהם בפרק האחרון מממשים את אהבתם באופן הכי ישראלי שיש - סופרים את הצ'קים של החתונה. גם אני התאכזבתי שאיזה מניאק לא כיסה אפילו את המנה שלו וכמה "מפתיע" שהאמא של בטי שנשענת על קצבת ביטוח לאומי תיתן להם את המתנה הכי גדולה. חכו חכו, הם עוד ישלמו לה בריבית דריבית כשיסעדו אותה בעוד כמה שנים.
רק בגלל זה כרגע הם הופכים לפייבוריטים שלי לזכייה - לא בגלל שיש להם משהו מיוחד להציע, כי חוץ מדוגופוביה (פחד מכלבים) שפנוני סוחב עוד מילדותו העשוקה הם לא ממש מעניינים - אלא בעיקר בגלל שאחרי כמה חודשים בבית האח והוצאות חתונה אסטרונומיות מחכה להם בחוץ בעיקר בור בבנק.
רגע של שירה בערוץ 20:
ביום רביעי פתחתי את הערוץ ונפלתי על שיחה בין אביבית בר זוהר, השמש החדשה בבית האח ובין ערן טרטקובסקי שגורם לי לחשוב שביבי בתור ראש ממשלה זה לא כזה נורא. אביבית שמכירה את ערן בערך 24 שעות כבר הספיקה להזהיר אותו שאם משהו יתפתח ביניהם בבית, דיר באלאק שידבר עם הקופאית בסופר בזמן שהוא איתה. ערן המפוחד שאל אם הוא יכול לומר לקופאית שהחולצה שלה יפה למשל. אביבית בתגובה: "אתה יכול, אבל בבית אני אוציא לך את העיניים". תהדקו חגורות זו הולכת להיות עונה טראשית במיוחד..
והשבוע בפינה "בטוח בגמר!"
יוסי סרור - כי יכניס את השוואוואוויה לז'רגון הישראלי
זיווה כהן בהנם ? כי מישהו רוצה להיות זה שיאמר לה שהיא לא תהיה בגמר?
איתם ישראלי ? כי הוא מוציא כל טיפת ציניות ממני. בחור מרגש.
שי רגב ? כי תמיד אפשר לקנות את מקומך בגמר (מעניין כמה ניידים אבא שלו כבר קנה)
אביבית בר זוהר ? נו באמת.. צריך סיבה?





React to WordPress