צהרים מצוינים לכל מי שחזר וגם זה עתה הצטרף לפינת סוף השבוע שלי! היום יום שישי וזה אומר שאנחנו שוב ביחד ושוב מתכוננים לקבל את השבת עם מיטב התבשילים שלנו, עם שולחן חגיגי ואורחים שמחים.

 

לא קורה לכם שכשאתם מבשלים לשבת (או לאירוח אחר), אתם בעצמכם לא אוכלים מסודר באותו יום? אז כמו שהסנדלר הולך יחף, כך גם הטבח הולך רעב. לא זוכרת איפה קראתי, אבל לפני כמה זמן יצא לי לקרוא איזה מאמר אשר סקר אנשי איזה מקצוע אוכלים פחות טוב מכולם. והמחקר הראה שהם דווקא השפים. תכל'ס, אפשר להבין את זה, אף אחד לא אוהב להביא את העבודה שלו הביתה, וכשאנו מגיעים הביתה אחרי יום מפרך (ואצל שפים הוא מפרך גם מפרך), כל מה שמתחשק לנו לעשות זה לשבת על הכורסא האהובה, או על המרפסת שטופת שמש, לסגור עיניים ו-ל-נ-ו-ח. בטח גם שפים חשים פחות או יותר כך...

 

וגם אני, באותם הימים שאני שפית לעצמי, לא אוכלת מסודר ומזין. חוטפת פה, חוטפת שם, איזה קרקר, פרוסת גבינה, בננה, קובית שוקולד. אה, וטועמת. כמובן. גם זה סוג של נשנוש. ולסוף הערב אני מגיעה מלאה מכל הנשנושים האלה ואין חשק לאכול אפילו את מה שבישלתי בעצמי. אבל אם נסתכל על זה בהגיון, הרי שאפשר לפנק את עצמנו בארוחה נהדרת מחומרי גלם שגם כך נמצאים אצלנו בפעולה ביום הבישולים. עגבניות. מי לא מכין מאכלים, סלטים, תבשילים עם עגבניות לערב שישי? פלפל גמבה. דג מרוקאי מכינים? פלפל ממולא? סלט? מכינים גם מיכינים. בצל. מי לא קוצץ ביום הבישולים שלו בצל?? ותנור. למי לא דולק התנור ביום שיש? אז תפרישו לעצמכם קצת מהעגבניות הקצוצות, קצת מהגמבה האדומה שלכם, חופן בצל קצוץ, הכניסו לתנור והנה לכם ארוחת שף שכל דיירי הבית שלכם יקנאו בכם!

 

מרכיבים (ל-2 מנות):

1 בצל גדול קצוץ דק

3 עגבניות

1 פלפל גמבה גדול

2 שיני שום

6 עלי בזיליקום

3-4 ענפי פטרוזיליה

1 כפית סוכר

1/4 כפית שבבי פלפל צ'ילי יבש

מלח ותיבול נוסף לפי הטעם (אם אוהבים תבלינים יבשים כמו אורגנו, טימין, רוזמרין, אבל ממש מעט)

מעט שמן לטיגון

 

3-4 פרוסות גבינה צהובה

4 פרוסות לחם

 

הכנה:

1. לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות ולהעביר למחבת שחוממה מראש עם 2-3 כפות שמן. לטגן כ-3-5 דקות עד שהבצל מתחיל לקבל גוון זהוב עדין.

 

2. לקלף את העגבניות ולחתוך לקוביות קטנות.

לחתוך לקוביות קטנות גם את הפלפל גמבה.

לקצוץ את שיני השום, את הבזיליקום ואת הפטרוזיליה. להוסיף את כל הירקות למחבת עם הבצל. לטגן על אש גבוהה כדקה, להוסיף תיבול, אם יש צורך ניתן להוסיף *כף מים. להמשיך לבשל את הירקות תוך ערבוב כ-10 דקות, או עד שהירקות מתרככים כמעט ותוכן המחבת נראה עסיסי וסמיך.

לטעום ולתקן תיבול.

 

3. לחמם תנור ל-180 מעלות

לקצוץ את פרוסות הגבינה לקוביות קטנות.

**לזלף מעט שמן על פרוסות הלחם.

 

4. ברגע שהירקות מוכנים לסדר אותם לתבניות חסינות חום אישיות, בעזרת כפית לעשות שקע במרכז ולמלא בגבינה צהובה קצוצה. להניח את התבניות האישיות מעל תבנית אפייה גדולה (תבנית של התנור).

 

לזלף מעט שמן על פרוסות הלחם ולהניח גם אותן על התבנית. להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ולאפות ***כ20-30 דקות.

 

5. להגיש מאפה מוכן עם פרוסות לחם שחומות.

 

הערות שוליים: *כשהירקות מתבשלים הם מפרישים נוזלים, אך יחד עם זאת חלק מהנוזלים מתאדים. לכן, ע"מ לשמור על הירקות עסיסיים אפשר מדי פעם להוסיף מעט מים, ואפילו קצת קטצ'ופ או רסק לחיזוק טעם העגבניות (ממש מעט).

 

**אפשר לזלף רק שמן מעל פרוסות הלחם, ואפשר להגדיל ולמרוח בחמאה מתובלת, או להכין שמן עם שום כתוש ומעט מלח ולמרוח את הלחם בשמן שום.

 

אני מאמינה שזמן האפייה יכול לנוע בין כמה דקות בהתאם לתנור של כל אחד וגודל התבניות האישיות. מה שחשוב זה לשים לב שהגבינה לא תשרף לפני הזמן.

 

הלחם יהיה מוכן הרבה לפני העגבניות, לכן להציץ לתנור אחרי כמה דקות ולראות מה מצב הלחם. ואפשר פשוט להוסיף לחם לתבנית דווקא לקראת סיום האפייה, כך גם המאפה וגם הלחם יהיו חמים.

 

אה, ועוד משהו, אין לי ספק שמי שאינו משתף פעולה בבישולים שלכם של יום שישי ופנוי לאכול טוב במהלך כל היום, יעדיף דווקא את מנת העגבניות והגבינה שלכם... אז אולי תכפילו את הכמויות מראש?

אני הכנתי רק שתיי תבניות ? אחת לי ואחת לבונבון שלי בן השנה ועשר...

 

בתיאבון ושבת שלום!

 

כבר ביקרתם בבלוג אמנות קולינארית המלא?

 

ולעמוד הפייסבוק הצצתם?

 

 

 

 

 

 

 

 

צילום: Natali Artאמנות קולינארית או להיות שף לעצמך

 

נטי