קציצות: האופציה המעולה לבשר טחון
המתכון הזה מחכה כבר המון המון זמן להתפרסם. ולמה לא פרסמתי אותו עד עכשיו?
התשובה מאוד פשוטה - עד כה, כל פעם שהכנתי את הקציצות האלה- אחרי כ-20 דק' כבר לא נשאר מה לצלם.. (והכנתי את המתכון אין ספור פעמים.)
הפעם, תודות לאמא שלי שביקשה שאכין אותן (אז לא נעים לחסל לפני שאני מביאה אותן אליה, נכון?), יש תמונה ומתכון.
הקציצות טעימות, קלות להכנה ומעולות- אידיאליות לבלוג הזה..
המתכון שייך לגולשת בניק "שוקו5" מפורום "מתכונים" באתר כיפה, ומאז הפעם הראשונה שהיא פרסמה אותו, אין שבוע שבו הוא לא מתבשל על ידי אחת מהגולשות, ועכשיו תורכם:
קציצות אפויות על מצע בצל
מצרכים:
לקציצות-
1/2 ק"ג בשר טחון
2 פרוסות חלה יבשה (או חצי כוס פירורי לחם)
1 ביצה
1 כפית פטרוזיליה יבשה (תבלין)
1 כפית כוסברה יבשה (תבלין)
1 כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית כמון
מלח, פלפל שחור
1 בצל גדול חתוך לחצאי טבעות
3 כפות יין אדום יבש
3 כפות רוטב סויה
1/2 כוס מים
1 כפית פפריקה מתוקה
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מרטיבים את פרוסות החלה במים, סוחטים מעט ומפוררים לתוך קערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות, מערבבים טוב ושמים במקרר.
2. בינתיים מפזרים טבעות בצל בתבנית, מערבבים בכוס את היין,הסויה, המים והפפריקה ושופכים מעל.
3. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כרבע שעה (עד שהבצל מתרכך מעט). מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר וצרים קציצות בגודל בינוני.
4. מניחים את הקציצות בתבנית (על הבצל האפוי),ואופים כרבע שעה -עד השחמה קלה.הופכים כל קציצה ואופים עוד רבע שעה, עד שהקציצות משחימות משני הצדדים ואפויות מבפנים.
יש גם לכם מתכונים מנצחים וקלים להכנה? אשמח מאוד מאוד לקבל מתכון כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק של "מעז יצא מתוק"
אתם גם מוזמנים לבקר בבלוג המלא "מעז יצא מתוק"
סליפ





React to WordPress