איטלקיה בתחנה: ניוקי ערמונים ופרמז'ן שיחמם לכם את החורף
החודשים האחרונים הוכיחו לנו שהחורף הישראלי חזר לימי תפארתו, ושהקור והגשם הגיעו כדי להישאר, לפחות עד סוף פברואר ותחילת מרץ. וכשכל כך קר בחוץ, מה יותר נעים וטעים מלשבת בבית, מחוממים היטב, וליהנות ממאכלי חורף קלאסיים, ממש כאילו אנחנו באירופה?
טעם אגוזי עשיר בפחות קלוריות
אחד מכוכבי מטבח החורף העשיר הם כמובן, הערמונים, שעדיין לא מקבלים את המקום הראוי להם במטבחים בישראל. הערמון הוא פרי שמוצאו מתורכיה ודרום אירופה, שמגיע להבשלה עם בוא הסתיו, בסביבות חודש אוקטובר. טעמם של הערמונים אגוזי ועשיר, ומבחינה תזונתית הם מכילים הרבה ויטמין סי והערך הקלורי שלהם הוא 250 קלוריות ל-100 גרם, שבהשוואה לפירות אגוזיים אחרים, זה ממש לא נורא. שילוב ערמונים במאכלי חורף מאד מומלץ למי שרוצה לגוון ולהוסיף טעים חורפי ואגוזי לתפריט שלו.
לפני שניגשים לבישול ואפיה, כמה נקודות חשובות:
בחירת ערמונים: ערמונים טובים הם אלו עם הקליפה הקשה ובלי העובש.
שימור ואחסון: ניתן לשמור ערמונים בקירור לאורך זמן.
טיפ לעצלנים שבינינו: ניתן לקנות בכל השנה ערמונים בוואקום כשהם כבר מקולפים ומבושלים
כמה זה עולה: המחיר ל100 גרם ערמונים בוואקום נע בין 16-26 ש"ח ברשתות השיווק השונות, כמובן שיש כל מיני חברות והבדלים באיכויות. מחיר של שק ערמונים טריים בעונה נע בין 8-12 ש"ח לקילו.
קלייה ביתית
יש כמה וכמה צורות להכנת ערמונים, כמו קלייה בתנור, צריבה על הגריל, בישול במים ואידוי.
הדרך העדיפה עלי להכנת ערמונים היא לחמם תנור לחום של 220 מעלות, לחרוץ את הערמונים בעזרת סכין ולהכניס לתנור ל-40 דקות עד שעה בערך. לאחר מכן כל מה שנותר לעשות הוא להוציא את הערמונים הקלויים מהתנור ולקלף, והם מוכנים לבישול.
אז מה אפשר להכין מערמונים? זהו פרי מגוון מאד, שמשמש להכנת מנות ראשונות כמו סלטים ומרקים, קינוחים מתוקים, ניוקי עשיר ואפילו פירה. אני מאד אוהב את הדרך בה הם משתלבים בניוקי חורפי, שיחמם לכם את הבטן ויעשה לכם חשק להישאר בבית.
ניוקי בטטה עם ערמונים, פטריות פורצ'יני ופרמז'ן
כמות ל - 4 סועדים
מצרכים:
כף חמאה
4 סלסלות של פטריות פורטבלו חתוכות לפרוסות
כף פטריות פורצ'יני מיובשות
כפית שום כתוש
20 ערמונים קלופים ומבושלים
חצי כוס יין לבן
כף פרמז'ן מגורד
600 גרם ניוקי בטטה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
משרים את פטריות הפורצ'יני המיובשות בכוס עם מים חמים למשך כ- 10 דקות
ממיסים את החמאה במחבת בינונית.
מוסיפים את פטריות הפורטובלו.
מוסיפים את פטריות הפורצ'יני יחד עם הנוזל שלהם, את הערמונים הקלופים והמבושלים ואת השום הכתוש ומתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים יין לבן ומערבבים.
מוסיפים את הניוקי למחבת עם הרוטב, מערבבים ומוסיפים פרמז'ן מגורד תוך כדי ערבוב
מוזגים לצלחות ומגישים ? בתיאבון.





React to WordPress