מתכון כשר לפסח: קדירת טלה
טלה נחשב למאכל חגיגי במיוחד הוסיפו לכך את קלות ההכנה ומינימום ההתעסקות, וקיבלתם מנה עיקרית טעימה ומושקעת לשולחן החג
קדירת טלה בערמונים וירקות שורש - מתכון באדיבות מעדניית "תאוות בשרים" תל אביב
מרכיבים:
½2 ק"ג שוק/ כתף טלה חתוך לקוביות עם העצם
1 בקבוק יין לבן יבש
2 בצלים קצוצים גס
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות גדולות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות גדולות
1 שקית ערמונים בואקום
מלח, פלפל 1
כפית אגוז מוסקט טחון
1 כוס ציר בקר
אופן ההכנה
1. מניחים סיר ברזל על אש גבוהה, יוצקים מעט שמן ומשחימים את הבשר.
2. כאשר הבשר שחום, מוציאים אותו מהסיר.
3. באותו סיר (אין צורך לשטוף) משחימים את הירקות עד לחצי ריכוך.
4. מוסיפים חזרה את הבשר, יחד עם הערמונים והיין.
5. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל, ומוסיפים את ציר הבקר.
6. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.





React to WordPress