מתכון של פטה כבד עוף עם ריבת עגבניות שרי וקינמון
שף אמיר מרקוביץ' מציג מנת פתיחה עדינה ומנצחת שמתאימה בדיוק למקרים שבהם צריך לעשות רושם
השבוע אני פותח בפניכם את דלת מטבח המסעדה, ומציע לכם מתכון לאחת המנות האהובות על לקוחות - פטה כבד עוף. העצלנים שביניכם מוזמנים, כמובן, להגיע למסעדה ולהזמין את המנה.
מנת כבד העוף מוגשת במסעדה כמנה ראשונה ולצידה ריבת עגבניות שרי וקינמון וטוסטונים.
פטה כבד עוף עם ריבת עגבניות שרי וקינמון
מתכון לתבנית טרין
(לכ-10 סועדים)
המצרכים:
750 גרםכבד עוף נקי
400 גרםשומן אווז
2 חלמונים של ביצה
10 גרםקורנפלור
רבע כוס רדוקסיון (יין אדום,טימין,בצל,פורט,שן שום ובזיליקום מצומצמים)
20 סמ"ק שמנת מתוקה
מלח ופלפל
פלחי תפוז ועלי נענע - לקישוט
מצרכים לריבת שרי:
250 גרם עגבניות שרי
250 גרםסוכר
כפית מיץ לימון
2 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
טרין:
- מערבבים את כבדים עם הרדוקסיון ומניחים במקרר לשעתיים
- מוסיפים את יתר המצרכים ולערבב
- טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים עד לקבלת מרקם חלק
- מסננים את התערובת במסננת
- מרפדים תבנית טרין בניילון נצמד ושופכים את התערובת לתוך התבנית
- סוגרים ועוטפים את התבנית בנייר כסף
- מכניסים לתנור את התבנית בתוך (או על) תבנית עם מים (מעין באן מארי) לחום של 150 מעלות למשך 40 דקות
- מוציאים את הטרין ומקררים
- מומלץ להגיש את הטרין כ-24 שעות לאחר ההכנה
ריבת שרי:
- מכניסים לסיר את העגבניות עם הסוכר,מיץ הלימון ומקלות ה קינמון ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
- מורידים מהאש ומקררים
הצעת הגשה:
חותכים את הטרין לפרוסות, מוסיפים בצד ריבת שרי ומקשטים עם פלחי תפוז ועלי נענע.





React to WordPress