שבועות אמנם נחשב כחג הגבינות, אבל למה לא לפתוח את הראש לאופציות טעימות נוספות בחג. אפשר לשלב כל דבר שיש לו נגיעה של גבינות או מוצרי חלב.

 

השף מאיר רוזנברג , שף מלון רימונים גלי כנרת  מציע טוויסט חגיגי למרק כתום שכל כך מתאים לשבועות.

 

חומרים לחמישה סועדים למרק

  • 300 גרם דלעת
  • 2 יח' בטטה
  • 5 יח' גזר
  • 2 ליטר מים
  • 2 כפות אבקת מרק דגש
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • ½ כוס שמנת מתוקה

 

חומרים לברוסקטה

  • 5 פרוסות לחמנייה
  • כף שמן זית
  • ¼ כפית שום כתוש
  • 100 גרם פירורי פרמזן
  • 1 יח' עגבנייה קצוצה
  • כף עלי אורגנו טריים

 

 

 

 

צילום: יגאל לוי

 אופן הכנה

מקלפים את הירקות וחותכים אותם לקוביות, מבשלים אותם במים עד ריכוך מושלם, מתבלים בפלפל ואבקת מרק עוף פרווה, טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט ולבסוף מוספים את השמנת לפני ההגשה.

 

הכנת הברוסקטה

מערבבים את השום עם שמן הזית ומורחים את פרוסות הלחמנייה, אופים את הלחם עד שהוא מקבל צבע זהוב.  מערבבים את גבינת הפרמזן עם העגבניות והאורגנו ובוזקים על הקלי.

מוזגים את המרק, ועליו מפזרים גרעיני דלעת. בצד מניחים את הברוסקטה.