מרק העוף הקלאסי נצבע בסלקים והפסטה הופכת את המרק לארוחה שלמה. בימי חול, החליפו את הפסטה הכשרה לפסח, במקרוני ארוכים ושמנמנים.

 

עוד ב-Onlife:

 

6 מנות

 

מצרכים:

1 עוף שלם

3גזרים, קלופים

2 בצלים לבנים, פרוסים דק

1 שורש סלרי, קלוף ופרוס דק

1 שורש פטרוזיליה, קלוף ופרוס דק

צרור גדול של שמיר

10 גרגרי פלפל שחור

מלח

1כפית סוכר

2סלקים קטנים, קלופים ופרוסים דק מאוד

1/2כוס עלי כוסברה, מופרדים מגבעוליהם

1/2חבילת פסטה כשרה לפסח

 

אופן ההכנה:

1. מניחים את העוף בסיר גדול. מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה למשך 2 דקות. מוציאים את העוף. מרוקנים את המים ומנקים את הסיר.

2. מניחים בתחתית הסיר את צרור השמיר. עליו מניחים את העוף השלם ואת הירקות. מכסים במים קרים, מביאים לרתיחה ומנקים את הקצף שנוצר. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים מלח, גרגרי פלפל שחור וסוכר ומבשלים שעה וחצי על אש נמוכה.

3. מסננים את המרק במסננת דקה. העוף המכובס לא יגיעו לאורחים, וניתן להשתמש בו להכנת סלט עוף או כריכים.

4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

5. ממש לפני ההגשה מוסיפים לתוך המרק החם את פרוסות הסלק. טועמים ומתקנים תיבול.

6. מניחים במרכז כל קערית מרק ערימה של פסטה. מוזגים מעל את המרק החם עם הסלקים. מפזרים מעט כוסברה ומגישים.

 

 

המתכון מתוך הספר "הפסח שלנו", ספר בישול לפסח שכל הכנסותיו קודש לקניית סלי מזון לנזקקים לחג הפסח. 18 השפים הטובים בישראל חברו יחדיו ליצירת ספר בישול ראשון מסוגו, כשכל שף תרם מתכונים פרי עטו ומטבחו, ממוצרים שניתן להשיג כמעט בכל סופרמרקט ובטכניקות שהותאמו למטבח הביתי. כל הסודות והטיפים הקטנים שעושים את ההבדל – לבשל כמו שף, אבל בגובה העיניים.