מתכונים לתוספות ליום העצמאות
אנטיפסטי בתנור, ירקות מבושלים עם צ'ילי והום פרייז הם שלושה מתכוני תוספות פשוטים וטעימים שיעבירו לכם את יום העצמאות בקלות.
אנטיפסטי בתנור
באנטיפסטי בדרך כלל מתבלים כל ירק בנפרד, בתיבול מעט שונה. במתכון הזה מכינים תיבול אחד שמתאים לכל סוגי הירקות.
בדרך כלל ההמלצה היא להשאיר את הירקות בקליפתם (מלבד השום).
מצרכים:
חציל, בטטה, בצל (רצוי סגול), קישוא, פלפל אדום, פלפל צהוב, תפו"א, שיני שום, פטריות, ברוקולי.
גבעולי תימין (מפזרים בסוף).
הכנת התיבול (2 סוגי רטבים לבחירתכם):
(1) 1/3 כוס שמן זית, 2 כפות סוכר חום, 1/3 כוס חומץ בלסמי, 1/3 כוס רוטב סויה, מלח ופלפל גרוס גס.
(2) 1/3 כוס שמן זית, 2 כפות רוטב סילאן, מלח ופלפל גרוס גס.
אופן ההכנה:
למי שמעוניין להשקיע: הכנה מוקדמת של החציל- פורסים לעיגולים (בעובי של כס"מ וחצי) ומפזרים מלח. ממתינים כחצי שעה עד שיוצאים נוזלים. שוטפים במים קרים ומייבשים.
חותכים את הירקות לעיגולים או לרוחב (רצועות עבות), מניחים בקערה ומתבלים.
מסדרים את הירקות בתבנית על נייר אפייה, מפזרים מעל תימין ומכסים בנייר אלומיניום. מכניסים לתנור בחום בינוני כשעה. לאחר מכן, מוצאים את נייר האלומיניום ומשאירים לרבע שעה נוספת בחום גבוה (200 מעלות) עד שהירקות מעט משחימים.
ירקות מבושלים בצ'ילי
מצרכים:
בצל, גזר, קישוא וגמבה חתוכים לקוביות.
תיבול:
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, מלח, פלפל גרוס גס.
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות ומכסים עד שהירקות מתרככים, מתבלים ומערבבים כ-3 דקות נוספות.
הום פרייז
מצרכים:
3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
בצל גדול קצוץ
שן שום כתושה
תיבול: רוטב צ'ילי מתוק, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל
אופן הכנה:
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד שמשחים מעט.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומכסים עד שמתרככים מעט ומזהיבים.
מוסיפים את השום הכתוש ומתבלים.
משאירים עד שתפוחי האדמה נעשים רכים ומסירים מהאש.





React to WordPress