גם מי שמגדיר אוכל כאמנות לכל דבר ומוכן להוציא, שלא לומר לבזבז מאות שקלים (או דולרים או אירו) עבור הזכות לטעום מעדנים נחשקים במסעדת יוקרה, לא תמיד יוכל להרשות לעצמו סעודה באחת המסעדות הבאות. שש הצעות לפנטזיית גורמה בלתי ממומשת. 

 

 

מסעדה יוקרתית, תיק אופנתי

לאירועי ערב, בעיקר בילויים במסעדות, מצריכים ממך אביזרים משלימים המתאימים למאורע. תיק העור של מותג האופנה המוביל ג'וסי קוטור הוא בדיוק מה שאת צריכה

 

 

תיקים נוספים מבית ג'וסי קוטור ומותגי אופנה מובילים אחרים תוכלי למצוא רק בדיוטי פרי

 

 

 1. Aragawa: סטייק אדום וסקסי

שישה שולחנות ו-22 מקומות ישיבה, זה כל מה שיש במסעדת הסטייקים האקסקלוסיבית Aragawa בלב טוקיו. תפריט אין, ותצטרכו להקשיב היטב למלצר שמצטט את הבחירות של השף לאותו יום. אחר כך מגיע שלב הבחירה של מנות פירות ים מתוך חמש, למשל קוויאר בלוגה יוקרתי וסלמון בעישון ביתי.

כשתסיימו יוגש הסטייק ולא, אין צורך לבחור בנתח מועדף ובמידת צלייה רצויה. הבחירה הזו כבר נעשתה עבורכם על ידי צוות המטבח. הנתח המובחר ביותר – קובה כמובן - נצלה בגריל עצים מיוחד עד למידת עשייה מדיום-רייר, בכפוף להחלטת השף על פי מדדי יישון ושיוש. הסטייק מתובל במלח ובפלפל בלבד כדי לשמור על הטעם המקורי ומוגש צרוב בחוץ ואדום-סקסי בפנים. סועדים שכתבו את חוות דעתם באחד מאתרי הביקורות המובילים משתפכים שזהו הבשר הטוב ביותר שטעמו בחייהם.

מחיר: 300 דולר לארוחת צהריים, 360 דולר לארוחת ערב, כיאה לאחת המסעדות היקרות ביפן, לפי אתר פורבס.

כתובת: 3-23-11 Nishi-Shimbashi, Minato-ku, Tokyo

אינטרנט 

 

2. Solo per Due: שולחן לשניים וזהו

ברוכים הבאים למסעדה הקטנה ביותר בעולם שמגדירה מחדש את המושג בלעדיות. כמה בלעדי? הכי שאפשר, בהתחשב בכך ש-Solo per Due משרתת אך ורק שני סועדים בכל ארוחה, בדיוק כמשתמע משמה - "לשניים בלבד" (באיטלקית).

בבניין עתיק מהמאה ה-19 נמצא חלל קטן מואר בנרות בפמוטים כסופים ומרוהט בסגנון רומנטי מוקפד. הזוג המאושר מוזמן למנות פתיחה המוגשות בגינה צמודה או מול אח בוערת, תלוי במזג האוויר. המסעדה מתמחה במטבח איטלקי ממחוז אומבריה והתפריט כולל חומרי גלם כמו גבינות עזים וכבשים, נקניקים מתוצרת ביתית, מיני פטריות ותותי בר, לחם שנאפה במקום, בשרים איכותיים ופסטה טרייה. לכל אלה נלווים יינות משובחים ממרתף היינות של המסעדה. אין צורך להזדרז, וברגע שמוכנים למנה הבאה צריך פשוט לצלצל בפעמון והמלצרים יופיעו.

מחיר: 250 אירו לאדם (לא כולל שמפניה, סידורי פרחים מיוחדים, זיקוקים ושאר מחוות רומנטיות שהמסעדה מסוגלת לספק). חשוב להצטייד באירו, במסעדה לא מקבלים כרטיסי אשראי.

כתובת: Via Villa di Orazio  02040 Vacone Rieti, Italy

אינטרנט

 

 

3. Hertog Jan: שלושה כוכבי מישלן מחייבים

ועוד מסעדה שכנראה לא תוכלו להרשות לעצמכם היאHertog Jan  הבלגית, המעוטרת בשלושה כוכבי מישלן שמחייבים סטנדרט מרקיע שחקים בהתאם. מנות מפונפנות, שילובים עתירי דמיון וחומרי גלם הכי משובחים שיש להשיג הם הבסיס לארבעה תפריטים קבועים של שלוש מנות (75 אירו לסועד), ארבע מנות (100 אירו לסועד), חמש מנות (115 אירו לסועד) ושש מנות (130 אירו לסועד). אם תהיתם, אז המחיר אינו כולל שתייה, ורק כדי להבהיר שגם מהסעיף הזה לא תצאו בזול כדאי לדעת שמלצר היינות הראשי של המסעדה הוכתר בתואר הסומלייה הטוב ביותר בבלגיה בשנים 2005 ו-2011.

מחיר: 130-75 אירו לאדם, בהתאם למספר המנות.

כתובת: Torhoutsesteenweg 479, Bruges 8200, Belgium

אינטרנט 

 

 

 

4. Sketch: שני כוכבי מישלן מעוצבים

אם נלך על קלישאה אז עשרה קבין של מסעדנ?ת אלגנטית ירדו לעולם, תשעה מהם הלכו ל-Sketch. זהו מתחם ברים ומסעדות שיקי שהמילה מהמם קטנה עליו. מדובר בכמה חללים מעוצבים בהתאמה לסוגי בילוי שונים ומעל כולם ניצב ה-lecture room & library, "חדר הרצאות וספרייה", שהוא למעשה מסעדה בעלת שני כוכבי מישלן. שטיחים וכורסאות קטיפה רכות בגוני אדום וצהוב מקבלים את פני האורחים בעיצוב שיותיר אותם פעורי פה.

השף הצרפתי פייר גנאייר הרכיב תפריטי טעימות ותפריט א-לה-קארט על בסיס חומרי הגלם היוקרתיים ביותר שאפשר למצוא: כבד אווז וברווז, לובסטר, דגי ג'ון דורי, טורבו ועוד. תשומת הלב יורדת עד לפרטים הקטנים ביותר וכל מנה היא צירוף מושלם של טעם, מרקם וטמפרטורה.

מחיר: תפריט טעימות בן 7 מנות – 95 פאונד. מחיר ממוצע לארוחה בתפריט א-לה-קארט - 200 פאונד, לא כולל משקאות.

כתובת: 9 conduit street, London w1s 2xg

אינטרנט

 

5. Ithaa: לאכול את הדגים ליד הדגים

המסעדה התת ימית הראשונה בעולם Ithaa (הוקמה בשנת 2004) נמצאת באיים המלדיבים, בעומק חמישה מטרים מתחת לפני הים. פירוש השם הוא "אם הפנינה" בשפה המקומית, וכדי להגיע אליה יורדים בגרם מדרגות מפותל. בקוביית פלסטיק שקופה שגודלה כ-50 מטרים רבועים יכולים לבלות 14 סועדים לכל היותר, שמולם נשקפת פנורמה ימית של 270 מעלות.

 

המסעדה פתוחה לארוחת צהריים בת ארבע מנות ולארוחת ערב בת שש מנות, ואת הסגנון אפשר להגדיר כאירופי-עדכני עם טאצ' מקומי. תפריט הצהריים קליל יחסית וכולל מנות כמו מרק אפונה עם כיסוני מרווה בחמאה, קונפי עגבניות וקמומיל לפתיחה ועד צלעות טלה במרינדת אספרגוס לבן, מוצרלה מעושנת וליים למנה עיקרית.

 

בתפריט הערב המתוחכם והיקר יותר מופיעים מעדנים כמו קוויאר ולובסטר מקומי, והוא מלווה ביינות משובחים. כל זה קורה כשכרישים ולהקות דגים צופים בכם כשאתם מתענגים על האוכל. מיותר לציין שחובה להזמין מקום מראש. אין מה לעשות, בשביל חוויה של פעם בחיים צריך לשלם. 

 

מחיר: מ-150 דולר לאדם לארוחת צהריים עד 300 דולר לאדם (ללא אלכוהול) לארוחת ערב.

כתובת: Conrad Maldives

אינטרנט

 

Conrad Maldives - Ithaa Undersea Restaurant

 

6. Eagle Ski Club: המועדון הפרטי של הסלבס

החשבון שמוגש בסוף הארוחה במסעדת Eagle Ski Club אולי אינו הגבוה ביותר, אך זו בפירוש המסעדה היקרה ביותר בעולם. איך זה אתם תוהים? במסעדת Eagle Sky Club, הממוקמת בבקתה פרטית על קצה הר פרטי בעיירת הסקי הנוצצת גשטאד שבשווייץ, אפשר לגמור ארוחת פסטה ב-40 דולר, אבל כמובן שיש קאצ'. עוד לפני שמגיעים למסעדה, אחרי נסיעה קצרה במעלית סקי פרטית, צריך להתקבל כחברים במועדון, עניין פעוט של 25 אלף פאונד לאדם (קצת יותר מ-40 אלף דולר) ויש רשימת המתנה באורך שלוש שנים.

אחרי שעוברים את המשוכה הפעוטה הזו, פוגשים את הסועדים בשולחנות הסמוכים, סלבס מהוליווד ובני מלוכה ואצולה: מייקל קיין, גורדון רמזי, רומן פולנסקי, האופנאי ולנטינו ועוד. הבעלים ג'פרי מור, בנו של השחקן רוג'ר מור, שנראה כמו שג'יימס בונד מתואר בספרים, קורא למקום "סן טרופז של ההרים" ומבטיח שאיש לא יפריע את הפרטיות המקודשת שכה חשובה למפורסמים.

מלבד פרטיות ופסטה יש בתפריט קישואים בשום ופלפלים קלויים, חציל בפרמזן ונקניקיות עגל. מה שחשוב כאן הוא היוקרה, ואת הגורמה תשאירו למקום אחר.  

מחיר: 25 אלף פאונד עבור חברות, ועוד קצת כסף קטן לארוחה.

כתובת: CH-3780 Gstaad

אינטרנט